Zlatko Dalić

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
PREGRŠT POZNATIH LICA

Žele spektaklom ‘ispratiti‘ Dalića na SP, a stiže i ‘tajni gost‘ kojeg rijetko viđamo u javnosti?!

‘Budući da je prošli put na Svjetskom prvenstvu bio drugi, ovaj put može biti samo prvi‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. srpanj 2022. 22:38

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, pa Mate Bulić, koji će zapjevati publici nakon više od dvije godine, kao i brojni prijatelji, u Livnu će prirediti još jedan sportsko-glazbeni spektakl. Na travnjaku Troglava nogometne vještine pokazat će mnoga velika imena iz povijesti ovog sporta, bit će to dvoboj, ali prije svega susret u humanitarne svrhe, u kojem će se naći Humane zvijezde Hrvatske predvođene Miroslavom Bičanićem, predsjednikom Udruge, te Livno i prijatelji, čiji je frontmen dakako izbornik Dalić.

Šampioni srca naziv je događaja 11. kolovoza. Utakmica je u 18 sati, a potom slijedi glazbeni program, u kojem su najavljeni Dražen Zečić, Tiho Orlić, Ivana Marić, Amir Kazić Leo, Teška industrija, Dalmatino, Željko Bebek i drugi, dakako i Mate Bulić, na čiji poziv i stižu glazbenici. Nakon teškog oporavka od korone Bulić se vraća na pozornicu....

- Iako je Svjetsko prvenstvo u studenom, budući da kasnije nećemo imati prilike, mi ćemo ovom zgodom ispratiti izbornika u Katar što se tiče Livna - pomalo u šaljivom, ali jednako toliko i ozbiljnom tonu, kazao nam je Bičanić, i sam nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac. Dakako i sa željama...

- Pa to se zna, budući da je prošli put na Svjetskom prvenstvu bio drugi, ovaj put može biti samo prvi - jasan je Bičanić.

Gosti iznenađenja

Najavio nam je brojna sportska imena jer za Humane zvijezde ne igraju samo nogometaši, iako oni prednjače - Alan Gregov, Robert Špehar, Vladimir Balić, Robert Jarni, Frane Ćaćić, Niko Čeko, Miroslav Žitnjak, Josip Kupreškić, Antun Labak, Branko Strupar, Borimir Perković, Mate Bilić, Darko Čordaš, Željko Ačkar, Petar Krpan, Mario Lučić, Robert Alviž i tko zna tko će se još pojaviti samo u njegovoj postavi.

- Pomiješat ćemo igrače s drugom ekipom, nije problem, samo da bude dobar nogomet.

image

Ovako je to izgledalo 2018. godine (Livno, BiH)

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Najavljeno je da stiže i Davor Šuker, ali to se tretira kao mala tajna jer Šukera u Livnu rado vide, ali nitko u to nije siguran dok doista ne dođe. Čuvana Zlatna kopačka, također Livnjak podrijetlom, rijetko se pojavljuje u javnosti otkako je prije godinu dana ostao bez funkcije predsjednika HNS-a. I dalje je član Izvršnog odbora UEFA-e.

- Mogući su i gosti iznenađenja i to velika nogometna imena korijenima povezana s Livnom. Nekoliko njih - tajnovit je pomalo Bičanić, ali ako se zna tko su Livnjaci, ha, možda bismo pogodili....

Dalić planira okupiti svoj stožer iz nacionalne vrste, a već je to dovoljno kao garancija da će imati zvjezdanu postavu. Ako zaigraju Ivica Olić, Mario Mandžukić, Vedran Ćorluka, Dražen Ladić, Stipe Pletikosa... kao što je rečeno, a osim njih trebali bi se pojaviti Niko Kranjčar, Anthony Šerić, Goran Vlaović, Boris Živković, Mario Stanić, Josip Šimunić, Željko Mavrović... prštat će od velikih imena.

Putevi vode u Livno

Događaj ima humanitarni karakter, te će se prikupljati novčana sredstava za pomoć u radu udrugama Kap ljubavi iz Tomislavgrada, Puž iz Livna te za obnovu hrvatskog doma Stjepan Radić u Šujici. Što od ulaznica, što od donacija tvrtki.

Livnjaci su se već počeli navikavati na spektakularne događaje u svojem kraju otkako je Dalić izbornik Vatrenih. Iako će ovaj za njega imati posebnu sentimentalnu notu nakon nedavne smrti oca.

Dakle, u četvrtak 11. kolovoza mnoge će put voditi u Livno, fešta će sigurno potrajati, premda je to ujedno i večer europskih nastupa nekih naših klubova u trećem pretkolu Konferencijske lige...

Linker
25. travanj 2024 20:40