Zlatko Dalić

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
NOVI SUSTAV

Zlatko Dalić najavio promjenu igre hrvatske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo: ‘Da, to nam je u planu‘

‘Očekujemo dvije dobre utakmice, očekujemo, naravno, dvije pobjede i jednu dobru igru‘.
Piše: SNObjavljeno: 03. veljača 2022. 21:03

Sve se već zna - ovu godinu Vatreni će u dobroj mjeri provesti u Kataru. Prvo će u ožujku tamo odigrati dvije prijateljske utakmice (26. ožujka igrati sa Slovenijom pa tri dana kasnije s Bugarskom), a u Kataru će odraditi i kratke dvotjedne pripreme uoči Svjetskog prvenstva koje počinje 21. studenog u Dohi.

Izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za Novu TV komentirao je planove i pripreme za Svjetsko prvenstvo:

"Moja želja je bila da idemo u Katar, da se pripremimo za ono što nas čeka, što nam slijedi u 11. mjesecu, da se upoznamo i s klimom, i s terenima, i s ambijentom dolje. Ja sam jako zadovoljan tom pripremnom turnejom, tim utakmicama koje će biti. Nisu to ekstrakvalitetni protivnici, ali sigurno u ovom trenutku za nas dobri. Očekujemo zaista dvije dobre utakmice, očekujemo, naravno, dvije pobjede i jednu dobru igru,", rekao je Dalić.

Dalić je najavio i moguću promjenu sustava, Hrvatska će početi uigravati formaciju s tri igrača u posljednjoj liniji.

"Probat ćemo u tome nešto napraviti, imat ćemo sada osam dana vremena za te stvari. I to nam je u planu", potvrdio je izbornik.

Hrvatska jednim okom prati i situaciju oko jakosnih skupina za ždrijeb Svjetskog prvenstva. Zadnji rezultati iz južnoameričkih kvalifikacija zasad Hrvatsku drže u drugoj jakosnoj skupini.

"Moralo bi se desiti puno negativnih stvari za nas, da mi ispadnemo iz drugog puta. Očekujem nas tu. Sigurno da je puno bolje biti u drugoj jakosnoj skupini, i izbjeći jednog takvog protivnika. To bi za nas bilo sjajno i mislim da smo na dobrom putu da tako bude", najavio je Dalić.

Linker
17. listopad 2024 20:15