Abdulrahman Al Jassim (desno)

 JEWEL SAMAD Afp
POPRILIČNO IZNENAĐENJE

Zna se tko sudi finale SP-a, a mnogi su ostali u nevjerici kad su vidjeli tko dijeli pravdu Hrvatskoj!

Na SP-u u Kataru je vodio utakmicu 1. kola između SAD-a i Walesa, i nakon toga niti jedan susret
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 15. prosinac 2022. 20:23

Hrvatska i Maroko utakmicu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu igrat će u subotu od 16 sati na Khalifa Intenational stadionu, a dvoboj će suditi katarski sudac Abdulrahman Al-Jassim. Nedjeljno finale između Argentine i Francuske sudit će, pak, poljski arbitar Szymon Marciniak.

Od 2013. godine Al Jassim je stalni međunarodni FIFA-in sudac, ali definitivno bez referenci za razinu utakmice za broncu na Svjetskom prvenstvu.

U karijeri je sudio finale Svjetskog klupskog prvenstva 2019. godine između Liverpoola i Flamenga, dok je godinu kasnije sudio finale AFC Lige prvaka, u kojem su snage odmjerili Ulsan Hyundai i Persepolis. Na SP-u u Rusiji 2018. bio je VAR pomoćnik u utakmicama Poljske i Senegala, odnosno Japana i Senegala u skupini H, a 2022. je na bliskoistočnom Mundijalu postao prvi katarski sudac u povijesti koji je sudio utakmicu na svjetskim prvenstvima.

Na SP-u u Kataru je dijelio pravdu u susretu prvog kola skupine B između SAD-a i Walesa, i nakon toga niti jedan susret - sve do okršaja za treće mjesto između Hrvatske i Maroka. Pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Taleb Al-Marri i Saoud Almaqaleh, u VAR sobi će sjediti četiri Brazilca (Claus, Back, Pires, Boschilia) te Čileanac Julio Bascunan koji je u istoj uloz bio i u prvoj utakmici Hrvatske i Maroka.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Dok će 35-godišnji Kataranin suditi utakmicu za treće mjesto, u finalnom okršaju između Argentine i Francuske glavni će arbitar biti Szymon Marciniak. Svoje jedine utakmice na SP-u u Kataru Poljak je sudio upravo u susretima u kojima su igrali nedjeljni finalisti.

Najprije je 26. studenog bio glavni sudac u srazu Francuske i Danske u skupini D, a potom je, 3. prosinca, sudio osminu finala između Argentine i Australije.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Izostanak Brozovića bit će veliki udarac za Hrvatsku, a Dalić bi zbog toga mogao promijeniti sustav." To je glavni zaključak današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio nogometni stručnjak Robert Palikuča. Pogledajte Mundocast:

Linker
25. srpanj 2024 02:34