FRANCK FIFE Afp
ZNA KAKO GA ZAUSTAVITI

Zvijezda Engleske poručila Mbappéu: ‘Neću imati previše poštovanja! Neće mi stajati na putu da osvojim SP‘

Kyle Walker ima dobar skor u susretima s najvećom zvijezdom francuske nogometne reprezentacije
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. prosinac 2022. 19:18

U utakmici četvrtfinala Engleske i Francuske puno toga će ovisiti o Kyleu Walkeru. Desni bek Manchester Cityja morat će zaustaviti trenutno najboljeg strijelca svjetskog prvenstva Kyliana Mbappéa. Njihov dvoboj otočki mediji najavljuju kao utakmicu unutar utakmice, možda i ključnim za ishod četvrtfinalnog ogleda.

"On je fantastičan igrač u fantastičnoj formi tako da mi zadatak neće biti lak. Trenutno je jedan je od najboljih ako ne i najbolji na svijetu", rekao je Walker.

Na pitanje kako zaustaviti Mbappéa engleski nogometaš je nastavio:

"Znam što moram učiniti da to zaustavim. Istina, lakše je to reći nego učiniti, ali ne podcjenjujem se. Poštujemo činjenicu da je on sjajan igrač u sjajnoj formi, ali neću mu raširiti crveni tepih i reći "Zabij gol"... Ako izgubimo idemo kući, a on mi neće stajati na putu da osvojim Svjetsko prvenstvo. Moram biti vrlo oprezan i dati mu poštovanje koje zaslužuje, ali ne previše poštovanja", kazao je Walker koji je, nakon što je zbog ozljede propustio uvodne dvije utakmice reprezentacije u Kataru, bio starter na iduće dvije, protiv Walesa i Senegala.

Walker i Mbappé četiri su puta stajali na suprotnim stranama u utakmicama Manchester Cityja i PSG-a u Ligi prvaka, a engleski branič u tim dvobojima ima sjajan skor - tri pobjede i jedan poraz. Mbappé je, inače, nakon jedne od tih utakmica Walkera nazvao "tenkom".

Linker
26. travanj 2024 14:23