Memphis Depay je iznervirao Amerikance

 JEWEL SAMAD Afp
UZAVRELE STRASTI

Zvijezda i premijer Nizozemske se narugali SAD-u, ubrzo stigao odgovor: ‘Puno laje lik koji je promašaj‘

Memphis Depay nije izdržao da ne odgovori NBA zvijezdi, no nije se dobro proveo...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. prosinac 2022. 08:50

"Zapalio" je nogomet Amerikance, TV prijenosi reprezentacije iz Katara obaraju rekorde gledanosti, i vjerovali su kako mogu daleko. Čak je i legendarnog Charlesa Barkleya, danas jednu od zvijezda TNT-ove emisije "Inside the NBA", zarazio taj val optimizma.

"Jamčim vam kako će Nizozemska biti u problemu protiv nas... Dajte nam Španjolsku, dajte nam Brazil, Njemačku. Dajte nam Francusku, to želim gledati. Imaju onog dečka Mbappea tamo u Francuskoj. On nije šala, ali mi ćemo pobijediti Nizozemsku", poručio je sir Charles prije nekoliko dana.

Nije završilo kako se nadao, Nizozemska je slavila 3:1 i u četvrtfinalu će igrati protiv Argentine, a strijelac vodećeg pogotka Memphis Depay iskoristio je priliku da odgovori košarkaškoj legendi i članu Kuće slavnih.

"Laje, ali ne grize", napisao je nizozemski nogometaš na Twitteru uz Barkleyevu fotografiju i tako izazvao silne reakcije američkih navijača.

"Čestitke što ste pobijedili Ameriku u našem možda četvrtom ili šestom najpopularnijem sportu s našim najgorim sportašima. Odličan posao", napisao mu je jedan navijač, a drugi dodao:

"Puno lajanja od lika koji je bio promašaj u svakom velikom klubu u kojem je bio."

"Vrlo je glasan za nekoga tko je odigrao samo tri utakmice za Barcelonu ove sezone", napisao je treći, a komentari se nastavljaju u istom smjeru.

Ali nije on jedini Nizozemac koji je stavio "sol na ranu" Amerikancima. Nizozemski premijer Mark Rutte osvrnuo se na poruku američkog predsjednika Joe Bidena koji je preko Twittera poželio sreću momčadi zvijezda uz riječi: "To se zove nogomet! Idemo SAD! Vi momci može to!". Nakon pobjede Nizozemske Ruffe mu je odgovorio: "Oprosti, Joe, nogomet je pobijedio".


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST:

Hoće li Borna Sosa biti spreman za utakmicu protiv Japana? Treba li izbornik Zlatko Dalić mijenjati još nešto u momčadi? O tim i svim ostalim pitanjima vezanim za utakmicu osmine finala između Hrvatske i Japana razgovarali smo u novom Mundocastu u kojem nam je u gostima bio Ilija Lončarević. Pogledajte Mundocast:

Linker
26. travanj 2024 13:03