Kimpembe ipak neće slaviti u Katru

 FRANCK FIFE Afp
PROMJENE KOD TRICOLORA

Zvijezda PSG-a se povukla sa Svjetskog prvenstva! Deschamps ekspresno pronašao zamjenu, pogledajte njegov popis

‘Ne želim destabilizirati grupu, želim svojim suigračima sve najbolje i bit ću njihov najveći navijač‘
Piše: SN, HinaObjavljeno: 14. studeni 2022. 11:56

Presnel Kimpembe neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Katru. Ovaj 27-godišnji centralni branič PSG-a danas je objavio kako se ne osjeća potpuno spremnim za nastup na Mundialu.

"Nakon raznih testova s osobljem iz PSG-a i francuske reprezentacije odlučio sam se za povlačenje iz reprezentacije za Svjetsko prvenstvo. Kao što svi znaju, ja sam uvijek spreman za borbu za reprezentaciju, jako sam ponosan što sam imao priliku da ponovo igram na ovom prestižnom natjecanju, ali nažalost posljednji testovi su pokazali da nisam spreman garantirati 200%-tnu izvedbu. Ne želim destabilizirati grupu, želim svojim suigračima sve najbolje i bit ću njihov najveći navijač", napisao je Kimpembe u svojoj objavi na društvenim mrežama.

On cijelu sezonu ima problema s ozljedama, a iako je igrao posljednjih 15 minuta u jučerašnjem srazu PSG-a i Auxerrea, očigledno je shvatio da nije u potpunosti spreman za Mundial te se povukao s njega.

Francuski izbornik Dider Deschamps odmah je reagirao i umjesto njega pozvao 24-godišnjeg igrača Monaca Axela Disasija koji još uvijek nema niti jedan nastup za ‘Tricolore‘.

Thuram također na Deschampsovom popisu

Napadač Borussije Moenchengladbach Marcus Thuram našao je svoje mjesto na popisu izbornika francuske nogometne reprezentacije Didiera Deschampsa, objavili su u ponedjeljak iz Francuskog nogometnog saveza.

Tako će na listi putnika za Katar kod aktualnih svjetskih prvaka biti osmorica napadača.

Za 25-godišnjeg Thurama, koji je prošao sve nacionalne selekcije, ovo će biti drugo veliko natjecanje. Bio je u sastavu na posljednjem Europskom prvenstvu, na kojem je odigrao devet minuta u porazu od Švicarske u osmini finala, kad je Francuska ispala na jedanaesterce (7-8). Thuram je bio jedan od uspješnih izvođača u raspucavanju.

Konačan popis Francuske za Svjetsko prvenstvo u Katru

VRATARI: Alphonse Areola, Hugo Lloris, Steve Mandanda

OBRANA: Lucas Hernandez, Theo Hernandez, Axel Disasi, Ibrahima Konate, Jules Kounde, Benjamin Pavard, William Saliba, Dayot Upamecano, Raphael Varane

VEZNI RED: Eduardo Camavinga, Youssouf Fofana, Matteo Guendouzi, Adrien Rabiot, Aurelien Tchouameni, Jordan Veretout

NAPADAČI: Karim Benzema, Kingsley Coman, Ousmane Dembele, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Christopher Nkunku, Marcus Thuram

Linker
28. travanj 2024 00:16