JACK GUEZ Afp
KRAH ‘VRAGOVA‘

Zvijezda Reala brutalno iskrena nakon ispadanja: ‘Teško možeš biti zlatna generacija kad ništa ne osvojiš‘

‘Na ovom Svjetskom prvenstvu i na prošlom Europskom prvenstvu nismo bili svoji‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. prosinac 2022. 08:05

Belgijski najbolji nogometaši, od 3. kola nadmetanja po skupinama na SP odnosno u njihovom slučaju od minulog četvrtka i utakmice s Hrvatskom (0:0) nisu više u Kataru. U biti... maleni ispravak.

Vratar Thibaut Courtois je ipak još uvijek ondje. Nije se vratio s reprezentativnim suigračima u domovinu, već je s obitelji ostao ipak još neko vrijeme u Dohi. Na odmoru. Dakako, to baš ne znači da nije od novinara tražena osoba ili da nema što za reći. Posebno španjolskim kolegama novinarima jer u konačnici, Courtois je ipak čovjek s rukavicama Real Madrida. Uostalom, u subotu je zajedno s obitelji i promatrao sraz Španjolske i SAD.

U kraćem razgovoru za madridski "AS" bio je dosta iskren, čak i bolno iskren po pitanju svoje reprezentacije kojoj se inače tepalo, čini se to još uvijek, "zlatna generacija". Već je u prvoj rečenici belgijski vratar bio izravan i odriješit.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

- "Mi nismo zlatna generacija. Teško se možete tako nazvati ako ništa ne osvojite" - veli Courtois, pa nastavlja još brutalnije.

- "Mi nismo zlatna generacija. Mi smo generacija s puno talenta i sjajnih igrača koji igraju diljem Europe. Pokazali smo u Rusiji 2018. da Belgija može igrati dobar nogomet. No, na ovom Svjetskom prvenstvu i na prošlom Europskom prvenstvu nismo bili svoji. To je pomalo neugodno."

Courtois ipak ne dvoji o želji daljnjeg branjenja belgijskih vrata.

- "Vidjet ćemo što će biti. Mislim, tko ostaje, tko ne. Još uvijek imamo dobru generaciju i dolazit će novi igrači. Nadam se samo i želim da moj oproštaj s Crvenim vragovima bude u neko dobro vrijeme, dakle ne sada."

Na koncu je dakako Španjolskoj poželio puno sreće jer sada navija za reprezentaciju u kojoj ipak ima još ponešto suigrača. Klupskih.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST:

O svim pitanjima vezanim za utakmicu osmine finala između Hrvatske i Japana razgovarali smo u novom Mundocastu u kojem nam je u gostima bio Ilija Lončarević.

Linker
17. travanj 2024 03:59