JUAN MABROMATA Afp
SKANDAL IZ SVLAČIONICE

Zvijezde zbog Messija razapele svjetskog prvaka: ‘Nemaš pojma o nogometu, mrzi te cijela Argentina‘

U obranu Argentinac stao je i meksički reprezentativac, koji je potvrdio: ‘To je moj dres‘
Piše: Mladen BarisaObjavljeno: 29. studeni 2022. 19:25

Snimka veselja argentinskih reprezentativaca nakon pobjede nad Meksikom (2-0) inicirala je "virtualni sukob". U trenucima euforije Lionel Messi je šutnuo jedan meksički dres koji se zatekao na podu svlačionice. Ta je sekvenca duboko povrijedila meksičkog boksača i svjetskog prvaka Canela Alvareza, koji je na Twitteru objavio:

"Jeste li vidjeli Messija kako čisti parket s našim dresom i zastavom? Bolje neka moli Boga da ga ne nađem. Kao što ja poštujem Argentinu, on mora poštovati Meksiko!"

image

Canelo Alvarez

SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Na Alvarezovu se prijetnju nadovezao reprezentativac Meksika Andres Guardado, ali kako bi zaštitio Argentinca.

- Canelo ne razumije situaciju u nogometnoj svlačionici. Svi dresovi po završetku utakmice nace se na hrpu jer su mokri od znoja. Majica koju je Alvarez vidio bila je moja, jer sam je zamijenio s Leom. Cijela ova situacija poprilično je stupidna. Znam tko je Leo Messi. Dobro ga poznajem – izjavu 35-godišnjeg Guardada, senatora meksičke reprezentacije emitirala je argentinska televizija TyC Sports.

Žestokim kritikama Alvarezu je "uklizao" i Sergio Agüero, bivši argentinski reprezentativac i Messijev suigrač, objavom na Twitteru:

"Canelo, ne traži isprike ili probleme, jer ne znaš ništa o nogometu i onome što se događa u svlačionici nakon utakmice. Napadom na Lea zaradio si mržnju cijele Argentine. Igraš se vatrom. Pratio sam te na Instagramu, jer si mi se svidio. Ali sada sam te prestao pratiti. Više mi se ne sviđaš!"

Bijesni Alvarez mu je uzvratio:"Prije si mi pisao – "oh, oh, Canelo", a sada plačeš. Ne budi licemjer, kur... sine."

image
JUAN MABROMATA Afp

Prepisci se pridružio i bivši veznjak Arsenala i Barcelone Cesc Fabregas. I on je stao u obranu Messija, obrativši se Alvarezu: "Ne poznajete tu osobu niti razumijete kako funkcionira svlačionica nakon utakmice."

Nakon što su ga nogometaši uhvatili "u zrende", višestruki svjetski boksački prvak u srednjoj kategoriji, umjesto nastavka polemike ili pozdrava, razdijelio je twitove s tri slova:"hdp". Radi se o španjolskom anagramu uzrečice – "hijo de puta", što bi u prijevodu značilo – "kurvin sin".

Linker
06. svibanj 2024 17:01