Joško Ponoš/CROPIX
BRZI ODGOVOR

Špaco: Puno sam pričao s Ahmadom, drag je dečko, ali je problem što je - spor!

Stariji Sharbini je dao golova u karijeri, istina je da je spretan u završnici, ali nije brz. Mislim da smo se s razlogom odlučili za Vukušića - rekao je bivši trener Hajduka
Piše: Mario VelićObjavljeno: 13. prosinac 2010. 21:01

O nezadovoljstvu svog bivšeg igrača Ahmada Sharbinija zbog činjenice da mu nije davao dovoljno prilika u prvoj momčadi, Stanko Poklepović osvrnuo se bez gorčine ili ljutnje.

- Pa nije ni on bio jako oštar, zar ne? Neću ni ja. Meni je Ahmad drag dečko, mnogo puta sam s njim pričao, i on sam mi je kazao kako nije vodio takve razgovore niti s jednim trenerom. Ja imam razloge zbog koji nije igrao, a oni su argumentirani mojom osobnom procjenom - počeo je obrazlaganje Stanko Poklepović.

Stvar je, kaže on, u tome što je ispred Ahmada bio Vukušić.

- Stariji Sharbini je dao golova u karijeri, istina je da je spretan u završnici, ali nije brz. Mislim da smo se s razlogom odlučili za Vukušića. Meni je vodstvo kluba govorilo da stavim i Ahmada, no ja sam čovjek koji ima svoje kriterije - objašnjava Špaco.

A da je bio u pravu, pokazuje, smatra Špaco, i činjenica da je Vukušić prvi golgeter lige.

- On je apsolutni potencijal. Najjači je pred golom, ima tek 19 godina, i jako je karakteran. Smatram da je tek na 50 posto svojih mogućnosti. Ima još neke stvari, a i ja sam radio na tome, koja more popraviti. Mislim na skok, ulazak na skok, preciznost u završnici. I kad imaš takvog igrača, kako staviti nekoga ispred njega? Uostalom, postoje neki igrači koje moraš istrpjeti radi ukupnosti, dobrobiti kluba. Mogao sam ja vaditi i Anasa iz igre, no držao sam ga jer klub namjerava u budućnosti na njemu zaraditi - priča Špaco.

Linker
13. svibanj 2024 19:17