Action Images via Reuters/Jason Cairnduff
NERAZZURRI U KRIZI

SPALLETTI JE NA IZLAZNIM VRATIMA INTERA, A 'GOSPODIN POSEBNI JE SLOBODAN Je li Jose Mourinho pravo rješenje za sve probleme talijanskog velikana?

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 07. veljača 2019. 11:55

Bilo je to 22. svibnja 2010. godine, sudac Howard Webb je na mitskom Santiago Bernabeuu malo poslije 22.30 označio kraj finala Lige prvaka Inter - Bayern 2:0, a njega su obuzele emocije. Briznuo je u plač, Interov stručni stožer se okupio oko njega, zagrlili su ga, a onda je krenuo trk po travnjaku doma Blancosa, nije znao kuda bi od sreće.

Jose Mourinho prije skoro devet godina napravio je s Interom veliki pothvat, osvojio je trostruku krunu, te milanski klub doveo na krov Europe nakon 45 godina. Za tifose Nerazzurra postao je božanstvo, na Meazzi je u njegovu mandatu vladala rezultatska idila, sve je bilo bajno i krasno, ali kad je na Bernabeuu osvojio europsku titulu i pozdravio navijače, bilo je jasno da je njegov posao u Interu završen.

Jose Mourinho is driven away from his accommodation after leaving his job as Manchester United's manager, in Manchester, Britain, December 18, 2018. REUTERS/Phil Noble     TPX IMAGES OF THE DAY - RC1EA8243390
REUTERS/Phil Noble

Special One nije mogao ostati imun na poziv Real Madrida, gdje je također ostavio trag u mandatu koji je trajao od 2010. do 2013. godine, ali čini se kako je njegovo srce ostalo u Milanu. Uostalom, to je kasnije i sam priznao.

- Slavim kada Inter pobijedi, patim kada izgubi - rekao je Mourinho 2012. godine dok je bio trener Blancosa.

Želi opet na klupu

- Real mi je po treći put ponudio ugovor kada sam osvojio trostruku krunu s Interom. Prijatelj mi je rekao da će mi uvijek nešto nedostajati ako ne odem u Madrid. Otišao sam iz Intera jer kada osvojiš naslov s Realom, onda si ispisao nogometnu povijest. Međutim, nitko mi nije pružio toliko ljubavi i sreće kao Inter. Plakao sam u više navrata tijekom svog odlaska. Moje srce je u Milanu i uvijek ću osjećati nostalgiju prema Interu - istaknuo je Mourinho, te dodao:

- Inter je poput velike obitelji i ja ću uvijek pripadati toj obitelji!

Danas Jose Mourinho vjerojatno prolazi kroz najteže razdoblje trenerske karijere, ostao je bez posla jer u Manchester Unitedu nije ostvario zacrtano, dok je bijeg od briga pronašao na televiziji Bein sports kao stručni komentator. Navodno dobiva 65 tisuća eura po utakmici. No, prema pisanju talijanskih medija Portugalac se možda neće previše zadržati na spomenutom radnom mjestu. Naime, prema njihovim tvrdnjama povratak Josea Mourinha u Inter je moguć, kažu kako je baš Portugalac incirao razgovor o mogućem povratku, a čelnici milanskog velikana nisu ostali imuni.

MANCHESTER, ENGLAND - DECEMBER 11:  Jose Mourinho, Manager of Manchester United arrives for a training session ahead of their UEFA Champions League Group H match against Valencia at Aon Training Complex on December 11, 2018 in Manchester, England.  (Photo by Nathan Stirk/Getty Images)
Nathan Stirk/Getty Images

Prvi put

Sada se čeka konačni pad Luciana Spallettija, koji je više ne uživa podršku navijača. Nakon domaćeg poraza od Bologne ispraćen je zvižducima. Talijanski strateg nije ispunio očekivanja, Inter nije na potrebnoj razini, a s obzirom na igru i rezultate u posljednje vrijeme ne čudi što su navijači izgubili strpljenje.

- Već su mi zviždali i prije, to me ne dira. Svugdje sam doživio zvižduke, kao i pljesak. Kad publika plati karte, normalno da očekuje nešto više. Pogotovo kad se radi o klubu poput Intera - kazao je Spalletti, za kojeg tamošnji mediji tvrde da je već sada bivši.

Međutim, Interov direktor Beppe Marotta tvrdi:

- U svojoj 22-godišnoj karijeri kao direktor nikad nisam otpustio trenera, Spalletti ostaje s nama - rekao je Marotta.

No, za sve postoji prvi put, ako Inter nastavi s lošim igrama onda Marotta neće imati izbora, a Mourinho očigledno ne bi imao ništa protiv povratka na mjesto sreće. Jednom je već preporodio Inter, može li opet? Tifosi vjeruju da može..

Linker
04. svibanj 2024 23:58