Srdjan Vrancic / CROPIX
VELIK INTERES ZA DINAMOVOG DRAGULJA

ŠPANJOLCI NUDE 10 MILIJUNA ZA DINAMOVOG 18-GODIŠNJAKA, U MAKSIMIRU NE ŽELE ČUTI Talent Modrih dobio već drugu ponudu, no njegova će cijena još rasti

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. siječanj 2019. 09:03

Po svemu sudeći, u Maksimiru ove zime neće biti velikih odlaznih transfera, ako se nešto ne promijeni zadnjih dana. Međutim, to ne znači da Dinamovi igrači, pogotovo mladi, nisu stalno u fokusu tržišta. Saznajemo tako da je nedavno u Maksimir stigao konkretan upitan za Antonija Marina, momka koji je tek nekidan napunio 18 godina. Klub koji ga je želio dovesti prvo je ponudio osam, a potom i 10 milijuna eura, međutim u Maksimiru su odlučili da Marina neće prodavati, vjerujući da će s vremenom njegova cijena rasti i da će jednoga dana iz Dinama otići u velikom transferu.

- Mogu potvrditi da za Antonija postoji velik interes jednog španjolskog kluba, naravno, ne mogu otkriti ime, međutim on ostaje u Dinamu i ovdje će biti projekt kluba - rekao nam je Miroslav Bičanić, Marinov menadžer, potvrdivši tako da je mladi krilni napadač uistinu imao konkretnu ponudu za odlazak iz modrog dresa. Prošle godine ponude, dosta niže od ove, slali su Dinamu Juventus i Manchester City, još je ranije Roma nudila dva milijuna eura, međutim u Dinamu su sve odbijali, a ni Marin i njegovi zastupnici i obitelj nisu gurali transfer, već su odlučili ostati u Maksimiru pa da Marin u Dinamu zakorači u seniorski nogomet. Dosad je igrao za Dinamo II, tek ponekad za prvu momčad, no na proljeće bi mogao dobiti više minuta, bez obzira na veliku konkurenciju u Bjeličinoj momčadi.

U Maksimiru se, očito, uzdaju u Marinov talent, svjesni da su cijene na svjetskom tržištu porasle, pogotovo kad su mladi igrači u pitanju. Danas 10 milijuna nije isto što i 10 milijuna prije dvije-tri godine, i mlađi igrači od Antonija Marina već su dostizali puno veće cifre, recimo Vinicius je došao u Real za 46 milijuna eura, prošle je godine Pellegri iz Genoe u Monaco došao za 25 milijuna... Procjena je, očito, da Marinu cijena može samo rasti, nikako padati, i da će se ova “rampa” u budućnosti isplatiti. Jasno, ovisit će o prilici koju će Marin dobiti u Dinamu, a onda i o njegovim prezentacijama. Talent je neupitan, sad ga treba rasplamsati.

Linker
03. svibanj 2024 06:57