REUTERS/Albert Gea / REUTERS
BILA BI TO VELIKA PRIČA

ŠPANJOLCI SE RASPISALI O TRANSFERU MESSIJA KOJI BI ZATRESAO SVIJET Englezi se raspištoljili: Ovakav novac još nikada nije ponuđen za nekog nogometaša!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 02. studeni 2018. 19:57

Engleski prvak Manchester City sprema je aktivirati otkupnu klauzulu od 250 milijuna eura za najboljeg nogometaša Barcelone Lionela Messija. Uz to spremni su mu istu svotu ponuditi za plaću i to u neto iznosu. S ovim brojkama probijaju se granice od pola milijarde eura, do sada neviđeno u nogometu. Sve ovo prenose španjolski mediji koji su vrlo blizu izvoru informacija, prenosi Slobodna Dalmacija.

Cijelu operaciju vodi bivši potpredsjednik Barcelone Ferran Soriano koji je danas jedan od direktora "građana", već je stupio u kontakte s Messijevim ocem Jorgeom i agencijom koja zastupa igrača.

Cijeli posao je počeo baš u trenutku kada Barcelona pregovora o novom ugovoru s Messijem prema kojem bi mu uz povećanje plaće odštetna klauzula se popela na 700 milijuna eura. Messi trenutno ima 31 milijun eura godišnje i najbolje je plaćeni svjetski nogometaš.

Počinje utrka s vremenom, tko će ponuditi bolje uvjete za potpis. U Barceloni su svjesni da bogati šeici vlasnici klubova imaju novca, kao što je PSG otkupio Neymara za plaćanje odšteta do 300 milijuna eura. Jer u svemu vide odličan biznis.

Nije zanemariva niti činjenica da Pep Guardiola obožava Messija i da su savršeno surađivali na Camp Nou i da je i sada potpuno mu prepustiti sve konce u igri i vođenje momčadi kao produžena trenerova ruka na terenu.

Linker
05. svibanj 2024 12:15