Mike Hewitt/Getty Images
HRVAT NA OTOKU

ŠPANJOLCI TVRDE: MATEO KOVAČIĆ ĆE I IDUĆE SEZONE IGRATI NA STAMFORD BRIDGEU Ključnu ulogu u čitavoj priči odigrala je apsolutna legenda kluba

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2019. 18:50

Mateo Kovačić će i sljedeće godine igrati u Chelseaju, a transfer između Reala i kluba sa Stamford Bridgea mogao bi biti službeno objavljen već u sljedećih nekoliko sati. Tako tvrdi ugledna španjolska Marca koja donosi i detalje trajnog prelaska hrvatskog reprezentativca u London.

Chelsea ima ograničene resurse po pitanju dovođenja novih igrača jer od 1. srpnja stupaju na snagu FIFA-ine sankcije po pitanju transfera, ali Kovačića mogu potpisati jer je već bio član kluba prošle sezone. No, to trebaju napraviti do kraja lipnja pa su posljednjih sati intenzivirani pregovori.

Nakon što je Maurizio Sarri otišao u Juventus, čelnici Chelseaja su uzeli pauzu u pregovorima s Realom, a oni su nastavljeni nakon što je Frank Lampard, glavni favorit za preuzimanje klupe na Stamford Bridgeu, dao zeleno svijetlo za angažman Kovačića.

Soccer Football - Europa League Final - Chelsea v Arsenal - Baku Olympic Stadium, Baku, Azerbaijan - May 29, 2019  Arsenal's Lucas Torreira in action with Chelsea's Mateo Kovacic   REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith / REUTERS
Kovačić

Hrvatski reprezentativac bi iz Reala trebao otići za 50 milijuna eura. Kovačić je i sada vlasnik najskupljeg hrvatskog transfera, Real je Interu prije četiri godine za njega platio 38 milijuna eura, a sada bi taj iznos bio i veći.

Marca tvrdi i kako su Inter i Milan posljednjih tjedana u Madrid slali upite u vezi Kovačićevog statusa, ali je on jasno dao do znanja da želi karijeru nastaviti u Chelseaju.

Linker
25. travanj 2024 19:55