Getty
HRVAT KAO BOŽANSTVO

Španjolci znaju tko je gazda: Ako Modrić kihne čitav Real dobije upalu pluća

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 10. rujan 2015. 12:36

Luka Modrić bio je i ostao ključni čovjek Real Madrida, kako pod palicom Carla Ancelottija i Josea Mourinha, tako i za novog trenera Rafu Beniteza. Ako Luka kihne, čitava momčad dobije upalu pluća, našalila se španjolska Marca. Ne treba se vratiti toliko daleko u prošlost kako bi se vidjelo da takva teza drži vodu. Nije slučajnost da je prošlogodišnji niz Reala od 22 utakmice bez poraza prekinut u trenutku kada su hrvatskom veznjaku stradale prepone. Ipak, Modrić se vratio u nastavku sezone, ali onda je na red došla i ozlijeda koljena. To je ujedno značilo i kraj snova za Madriđane i njihovu obranu naslova u Ligi prvaka.

U Madridu također smatraju kako bi 'kraljevski klub' imao i puno veće šanse u Uefinom Superkupu i Svjetskom klupskom prvenstvu da Modrić nije imao toliko pehova s ozlijedama.

- S Lukom bi sve bilo drugačije - bilo je svojevremeno stajalište u upravi Reala.

Takav crni scenarij bio je i jedan od glavnih razloga zašto su se u Madridu odlučili za dovođenjem Matea Kovačića. Plan predsjednika Florentina Pereza i društva je da Modrića stave u ulogu mentora mladom 21-godišnjem veznjaku. Sličan plan imali su u Madridu s Xabijem Alonsom i Tonijem Kroosom, ali sve je propalo nakon što je španjolski reprezentativac postigao dogovor s Bayernom iz Münchena. Luka Modrić trenutačno odrađuje svoju četvrtu sezonu u dresu ' Los Blancosa' i do sada je svojim predstavama bez ikakve dvojbe osvojio srca navijača 'kraljevskog kluba'. On sa svojih 30 na leđima donosi iskustvo i uz Portugalca Cristiana Ronalda najvažniji je kamenčić u mozaiku Rafe Beniteza i uzor svim mlađim igračima u klubu.

Linker
22. rujan 2024 05:33