REUTERS/Heino Kalis / REUTERS
NERJEŠIVA ENIGMA

ŠPANJOLSKI JUNAK KOJI JE PROTIV VATRENIH ODIGRAO UTAKMICU ZA PAMĆENJE Zvijezda Real Madrida progovorila o Hrvatskoj i najavila konačni cilj Furije

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. rujan 2018. 15:11

Slave Španjolci, slave, kako kažu, novu veliku generaciju. Komplimenti na sve strane, na račun svih igrača i aktualnog izbornika, ali prije svih na račun Marca Asensija. Kakvu je utakmicu odigrao taj momak!

- Svjestan sam da sam odigrao dobro, da je to općenito bila naša velika utakmica. Ali, bili smo koncentrirani čitavu utakmicu, osjećali smo se odlično u Elcheu, među našim ljudima, imali smo sjajnu podršku. Što se mene tiče, uvijek na terenu dajem maksimum, ali odigrali smo kolektivno fantastično, zajedno napadali, zajedno se branili, moramo biti zadovoljni - rekao je junak Marco Asensio, koji kaže da je utakmica protiv Hrvatske bila izazov za njega i suigrače.

- Odigrali smo dvije utakmice protiv reprezentacija koje su daleko dogurale na Mundijalu, bili su nam to pravi izazovi, ali uspjeli smo pobijediti. Izazov nam je i finale Lige nacija, postavili smo si ga kao cilj i na dobrom smo putu prema njemu.

A Luis Enrique je nakon samo dvije utakmice na klupi Furije postao apsolutni heroj nacije. Publika u Elcheu skandirala mu je ime, čestitke i pohvale stižu sa svih strana, no on je, čini se, čvrsto na zemlji.

- Nakon ovakve utakmice teško je išta kritizirati, ali postoji još stvari koje moramo popraviti u našoj igri. Nisam od onih koji pretjeruju u pobjedi i pate zbog poraza, treba uvijek pronaći ravnotežu. Točno znam što moramo analizirati, na čemu inzistirati, želim da u utakmicama koje dolaze budemo još bolji. Zaustavimo euforiju, još nas čeka puno rada. Tek su dvije utakmice iza nas. Da bismo došli do finala ovog natjecanja moramo pobijediti Englesku i Hrvatsku i u uzvratima. Moramo se još poboljšati - rekao je Enrique, kojega su novinari pitali nije li ova utakmica bila blizu savršenstva.

- U prvih 20 minuta teško smo se nosili s hrvatskim presingom. Jako su nas Hrvati stisnuli, mučili smo se s iznošenjem lopte. Ali nakon tog pogotka Saula bili smo dominantni, igrali smo brz, okomit nogomet, dolazili između linija, po krilima... Moram priznati da je nakon tog gola teško naći neku veću zamjerku, puno toga mi se sviđalo.

Linker
04. svibanj 2024 14:33