BORBA PROTIV KORONE

ŠPANJOLSKI SAVEZ DONIO KONAČNU ODLUKU, A MARCA FENOMENALNU NASLOVNICU KOJA JE POSTALA HIT Španjolci podsjetili na to tko stoji na prvoj liniji obrane

Piše: HinaObjavljeno: 23. ožujak 2020. 18:50

Španjolski nogometni savez (RFEF) i organizator natjecanja prve španjolske lige La Liga otkazali su u ponedjeljak prvenstvo sve dok vlada ne dopusti igranje utakmica.

Nakon ovakve odluke ostaje nepoznato kada bi igrači mogli istrčati na terene.

Prvenstvo je prije jedanaest dana zaustavljeno na dva tjedna. Utakmice se, međutim, neće igrati idući vikend kako je predviđala ta prvotna mjera.

"Dogovorili smo se kako će natjecanja ostati suspendirana dok god to vladine nadležne službe budu smatrale potrebnim i kada ona ne budu predstavljala nikakav rizik za zdravlje", naveli su RFEF i La Liga u zajedničkom priopćenju.

Stadioni, kao i drugi objekti za razonodu, zatvoreni su kako se ne bi proširio koronavirus.

U srijedu bi španjolski parlament trebao potvrditi odluku vlade da izvanredno stanje u Španjolskoj ostane na snazi dodatnih petnaest dana, do 11. travnja.

Predsjednik La Lige Javier Tebas prošli tjedan je izjavio kako vjeruje da će se klupska prvenstva diljem Europe nastaviti sredinom svibnja, a završiti na ljeto jer je otkazano Europsko prvenstvo u lipnju i svibnju.

U Španjolskoj je u ponedjeljak oboljelo dodatnih 4.500 osoba čime je ukupni broj inficiranih koronavirusom premašio 33.000. Španjolska je nakon Italije najpogođenija zemlja u Europi.

Nogometaši vodećih momčadi Barcelone i Real Madrida se jedanaest dana nalaze u svojim kućama gdje individualno treniraju. Do kraja prvenstva je ostalo jedanaest kola. Barcelona ima 58 bodova, dva više od Real Madrida.

Istovremeno, španjolski sportski dnevnik Marca današnjom je naslovnicom javnost podsjetio na to koliko se zdravstveni djelatnici i drugi koji su na prvoj liniji obrane populacije od koronavirusa žrtvuju za narod.

Uredništvo je na nalovnicu postavilo "idealnu momčad", sastavljenu od liječnika, policajaca, vojnika, vatrogasaca, medicinskih sestara, trgovaca, dostavljača hranike i radnika na benzinskim postajama.

Linker
19. travanj 2024 16:39