Ronald Goršić/CROPIX
NEMA NOVCA, ALI...

Špehar za Božićne blagdane želi Kohorti pokloniti Marka Babića i Juricu Vranješa

Kohorta bi svakako s velikim odobravanjem pozdravili angažiranje neke kvalitetnije akvizicije, a u tu skupinu svakako spadaju igrači koji su već nosili dres prvoligaša s Drave
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. prosinac 2010. 16:23

U Osijeku bi rado osnažili i osvježili igrački kadar, no ograničene financijske mogućnosti i ne pretjerano kvalitetno tržište, dovoljan su razlog da tijekom zime u slavonskoj metropoli nema transfera, barem ne onih zvučnih.

Kohorta i ostali navijači Bijelo-plavih svakako bi s velikim odobravanjem pozdravili angažiranje neke kvalitetnije akvizicije, a u tu skupinu svakako spadaju igrači koji su već nosili dres prvoligaša s Drave, a koji posljednjih godina kruh zarađuju izvan Lijepe Naše.

Nije tajna da su već odranije čelnici često razgovarali s dvojcem koji se zajedno iz Osijeka otisnuo u inozemstvo, gdje su ostvarili zavidne karijere, koje su im osigurale i reprezentativni status. Jurica Vranješ i Marko Babić iz Gradskog vrta otišli su kao tinejdžeri, a ne jednom su rekli da bi voljeli odraditi još koju sezonu u matičnoj sredini. Vranješ je izjavio da u Hrvatskoj može igrati za samo dva kluba, Osijek ili Hajduk, ali za sada su to samo obostrane želje, koje nije lako realizirati. Babić je trenutačno bez angažmana, u Osijeku zajedno s Petrom Krpanom vodi Akademiju. Formu je jedno vrijeme održavao trenirajući s osječkim profesionalcima, ali njegova je želja odraditi još koju godinu vani, stoga će Osijek morati još malo pričekati. Nisu samo njih dvojica zanimljivi, ima tu još onih koji bi kad-tad možda ponovno mogli na hrvatske travnjake (Jukić, Tadić, Pranjić, Mikulić...), ali to je za sada samo sanak pusti.

- Naravno da uvijek postoji želja da se realizira povratak naših igrača, koji itekako mogu pomoći znanjem i iskustvom. No, realnost je drugačija, stoga je nezahvalno nešto obećavati i najavljivati. Bio sam internacionalac, znam da je svima želja što je duže moguće imati angažman negdje vani - kaže predsjednik Robert Špehar koji spada u skupinu onih koji se nakon bogate inozemne karijere vratio u svoj klub, gdje je u 34. godini bio i najbolji strijelac lige, a nakon dvije sezone u najdražem klubu, još je jednu za kraj odradio na Cipru.

Konkretno, ovog trenutka realan bi eventualno mogao biti povratak Babića. U godinama (29) kad sigurno još nije rekao posljednju riječ, olakotna okolnost je što je trenutačno bez angažmana.

- Razgovarao sam s Babićem, koji zna da su mu naša vrata uvijek otvorena. Ako je on ili neki drugi naš igrač zainteresiran za povratak, mi smo uvijek spremni sjesti za stol. Razumljivo je da on gleda prema inozemstvu, a mi smo svjesni da financijski ne možemo parirati stranim klubovima. Nitko sretniji od mene da se neki od njih vrate, ali svjesni smo da se za takvo što dosta toga mora poklopiti - naglasio je predsjednik Osijeka Robert Špehar.

Linker
17. svibanj 2024 22:06