PARIZ, 29. OŽUJKA

Spektakularna repriza polufinala 98' - Francuska vs. Hrvatska, Blanc vs. Bilić!

Hrvatska će 29. ožujka gostovati u Parizu, Bilićeva momčad odigrat će prijateljsku utakmicu s Francuskom. To je dogovoreno, ostaje tek da bude službeno potvrđeno
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. siječanj 2011. 10:05

Hrvatska će 29. ožujka gostovati u Parizu, Bilićeva momčad odigrat će prijateljsku utakmicu s Francuskom na Stade de Franceu. To je dogovoreno, ostaje tek da bude službeno potvrđeno. Na istom mjestu gdje su Vatreni i Tricolori odmjerili snage u mitskom polufinalu SP-a 1998., ali i na kojem se kapetan te legendarne postave Zvonimir Boban oprostio od nacionalnog dresa u studenome 1999.

Još od veljače 2008. i splitskoga sraza s Nizozemskom reprezentacija nije imala tako zvučnog protivnika u prijateljskom susretu. Minula 2010. zaključena je bez poraza, no činjenica je da težina rivala nije impresionirala, da su naši u svakoj utakmici držali status favorita. Zato se izbornik Slaven Bilić oduševio kad je došao poziv iz Francuske. Izostanak jakih provjera različito se interpretirao, po nekima je to bio rezultat nemogućnosti HNS-a da ih osigura, drugi su procjenjivali da stručni stožer namjerno izbjegava opasnije protivnike bojeći se poraza i narušavanja ionako nagriženog povjerenja javnosti zbog neodlaska na SP.

Iako nam je važnije donijeti tri boda iz Gruzije, svakako nas veseli gostovanje kod bivših svjetskih i europskih prvaka. S nogometne strane da vidimo može li Hrvatska prvi put u povijesti matirati Galske pijetlove, jedan od rijetkih državnih sastava s kojim imamo izrazito negativan skor, s medijske pak kako će izgledati susret izbornika Laurenta Blanca i Slavena Bilića. Francuz nikad nije zaboravio crveni karton koji je dobio u spomenutom polufinalu SP-a nakon što se Bilić bacio poslije naguravanja s njima, zbog čega je propustio završni susret s Brazilom. Iako je kasnije pomirljivo kazao:

- Ljut sam na sebe, a ne na Bilića. On je napravio prekršaj, nisam si smio dopustiti da ja na kraju dobijem crveni karton.

Hoće li “pasti” zagrljaj za kamere i fotoreportere?

Linker
13. svibanj 2024 20:24