Nenad Dugi / Cropix
RASKOL U UDRUZI

Split izdao Štimca, Markulin na svoju ruku izabrao 'Markovićeve delegate'

Cijela je ova situacija apsurdna, jer očito je da se nogomet podijelio i da svjedočimo sukobu koji teško može donijeti nešto dobroga nogometu - rekao je Markulin
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. prosinac 2010. 22:30

Prvi su se u šoku javili Puljani. Naime, stigao im je fax od Roberta Markulina, predsjednika Udruge prvoligaša, u kojem im predlaže da ipak imenuju delegate za izbornu Skupštinu HNS-a. Markulin je bio vrlo konkretan, spremno je predložio dvojicu kandidata: Roberta Špehara i Branka Laljka. I ostavio klubovima da se izjasne: za njih ili protiv njih. Treće opcije nije bilo...a’

Neki, poput Hajduka, tvrde da to nije po Pravilniku, da se sjednica mora sazvati barem osam dana ranije...

- Ne, sve je po Pravilniku. Po onom istom po kojem je i Štimac u svom mandatu sazivao telefonsku sjednicu zbog imenovanja Rubeše. Kasnije smo to napravili još jednom.

Dobro, a zašto baš Špehar i Laljak?

- Zato što sam njih predložio i na posljednjem sastanku Udruge kada nije bilo dogovora.

Pretpostavljamo, dakle, da jedna struja Udruge, ona koja želi Vlatka Markovića na čelu HNS-a, ima neki adut u ruci, inače ne bi bilo ovog faxa?

- Da, sada je devet klubova na jednoj strani i ja kao predsjednik želim poštovati volju većine klubova.

Ne mislite li da je ovo sve ipak smiješno. Prije nekoliko dana osobno ste poslali izvještaj po kojem Udruga nije izabrala delegate?

- Cijela je ova situacija apsurdna, jer očito je da se nogomet podijelio i da svjedočimo sukobu koji teško može donijeti nešto dobroga nogometu. Žao mi je što je tako i sve sam bliži odluci da se povučem s mjesta predsjednika Udruge.

Uglavnom, očito je da će Vlatko Marković dobiti i podršku Udruge prvoligaša koja ga gura u poprilično veliku ulogu favorita uoči izborne Skupštine. Iako nismo službeno saznali tko se to predomislio, sve vuče na to da je riječ o NK Split. Ako se sjetimo i posljednjeg sastanka Udruge, Nenad Pralija se kao predstavnik Splita jedini nije pojavio, što je već bilo poprilično znakovito. Štimac je očito dobio težak udarac u svom gradu.

Linker
28. rujan 2024 01:40