Željko Hajdinjak/CROPIX
PRIJATELJSKA

Split izgubio od Horna

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 31. siječanj 2013. 20:06

Da Horn u svojoj drugoj austrijskoj ligi igra protiv Hajduka i Splita brzo bi postao prvoligaš. A da Split igra uvijek kao u drugom poluvremenu meča protiv Horna, bio bi - prvak Hrvatske!

Splitovci su na početku bili još u oblacima veličanstvenog doživljaja kontra Zenita, a na poluvremenu, kod 0:3 trener Zoran Vulić im je predbacio:

- Momci, je li vas sramota?! Di vam je karakter?!

U nastavku se pričala nova priča. Kad je od 62. minute na lijevo krilo ušao Romano Obilinović, omiljeni "Žorž", a na zadnjeg veznog došao Križanac (Paracki se žrtvovao na stoperu) to je odjednom postao "fantacalcio", čarobni balun u režiji – Zajka Zebe.

Taj balkanski čarobnjak sa Baščaršije razgaljuje gazdu Slavena Žužula koji je ovog popodneva komentirao:

- Prvi dio, kazat ću švapski, bilo je "šajze" (ne treba prijevod, zar ne op. a.)! A u nastavku svjetski nogomet. Svjetski! - kazao je Žužul.

Zeba je dao gol sa 35-40 metara, "uslikao" je suparničkog vratara koji takav iznenadni udarac, lob, nije ni u snu očekivao. Grede su tukli i Križanac, Zeba i Baraban, a na 2:3 u općem metežu od pritiska "crvenih" smanjio je Bagarić, glavom. Treći gol izjednačenja u zadnjih desetak minuta naprosto - nije htio u austrijsku mrežu.

To je to, kopiraju Hajduk: žele postići identične rezultate, makar i po cijenu poraza!

I to je Split: ako u Poljud treba doći gledati atraktivno hitrog Kouassija, pozivnicu za Park mladeži Zoran Vulić (i Slaven Žužul) ispisuju sa - Zajkom Zebom! Napose Križanac...

Split - SV Horn 2:3 (0:3)

Strijelci: 0:1 Gotal (1), 0:2 Toth (22), 0:3 P. Zulechner (36), 1:3 Zeba (71), 2:3 Bagarić (80).

Split (4 – 2 – 3 – 1): A. Vuković – Marčić, Križanac, Glumac, Glavina - Paracki, Serdarušić (od 62. Obilinović) – Belle, Zeba, Baraban – Bagarić.

Linker
21. rujan 2024 22:29