David Ramos/Getty Images
POVRATAK KUĆI

Sportske novosti doznaju: Ivan Leko pronašao novi klub! Stiže u momčad s velikim ambicijama

Vraća se u zemlju gdje je ostvario uvjerljivo najveće igračke i trenerske uspjehe
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. svibanj 2020. 22:24

Ivan Leko novi je trener Antwerpena, četvrte momčadi Belgije, zemlje koja je prva u Europi otkazala nastavak sezone zbog pandemije koronavirusa.


Hrvatski stručnjak već je vrlo uspješno vodio belgijski Club Brugge, potom se otisnuo u Ujedinjene Arapske Emirate i šest mjeseci vodio Al Ain, a sada se vraća u zemlju gdje je ostvario najveće igračke i trenerske uspjehe i čiji nogomet savršeno poznaje. Kao igrač je u Belgiji proveo čak 10 godina (pet godina u dresu Clube Bruggea a potom Lokerena), a onda kao trener tri godine vodio upravo ugledni Club Brugge.

Tamo je i kao trener ostavio dubok trag te 2018. osvojio prvenstvo i Superkup.


Bivši hajdukovac u 42. godini sada stiže u Antwerpen, klub s velikim ambicijama i jakom momčadi koju je vodio Rumunj Laszlo Boloni.

U svlačionici ga čekaju zvučna imena - Kevin Mirallas, Wesley Hoedt, Dieumerci Mbokani, Steven Defour i naš mladi vratar Davor Matijaš, a cilj sljedeće sezone je isključivo naslov prvaka.


Belgijci su prvi u Europi objavili prekid prvenstva i za prvaka proglasili Clubbe Brugge (70 bodova), ispred Genta (55), Charleroia (54) i Antwerpena (53), no službena potvrda odluke do sada je već četiri puta odgađana.

S obzirom da je belgijska vlada produljila zabranu sportskih događaja do 31. srpnja, realno je očekivati potvrdu ovakvog poretka i Antwerpenov pokušaj iskoraka u Europskoj ligi.

Linker
05. svibanj 2024 02:14