Damjan Tadić/CROPIX
PRIMORJE, HEARTS, GORICA...

Spremaju li nam Modri novu infarkt utakmicu: Mamić neće morati 'lupati' po džepovima!

Primorja iz Ajdovščine, škotski Hearts, Gorica... Sve su te tri ekstremne priče završile dobro, sretno po klub iz Maksimira. No, tko kaže da će tako završiti i četvrta....
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. srpanj 2011. 16:44

Sve je počelo one 'crne’ 2004., kad ionako ništa nije išlo kako treba. Bila je to sezona koju je Dinamo završio u Ligi za ostanak, u kojoj je promijenio pet trenera a u kojoj je, opet, mogao i prezimiti u Europi da protiv Heerenveena sudac nije dosudio kazneni udarac za Nizozemce u zadnjoj minuti. Dva mjeseca ranije Modri su igrali protiv Primorja iz Ajdovščine. Pod palicom Nikole Jurčevića u prvoj su utakmici u Maksimiru slavili 4:0 i 'osigurali’ prolaz dalje. Uzvrat se igrao u Gorici, a domaći je trener postavio momčad u sustavu 3-6-1.

- Ma, želim da nas Dinamo baš ne 'nakanta’, da održimo nulu!

A kad ono... Dinamo je igrao mizerno, a bila je to momčad u kojoj su igrali Niko Kranjčar, Pranjić, Ljubojević, Buljat, Bošnjak..., odjednom je Primorje povelo 1:0, pa 2:0. Stadion je bio na nogama, a Đuro Bago, koji je u međuvremenu zamijenio Jurčevića, svojim povicima nije uspio ništa. Bum - stativa, pa još jedan zicer, pa udarac sitno kraj vrata! Završilo je 2:0, ali je to izazvalo strašnu nervozu u Maksimiru, Mamić je kaznio igrače sa 10 tisuća eura, nazvao ih izdajicama i kukavicama.

Prije dvije godine - Hearts. Gotovo ista priča. Odličnih 4:0 u prvoj utakmici, a onda pomračenje. Butina krivo ispucao loptu, Sammir asistirao Škotima, izgubljeni Bišćan i domaćini su vodili 2:0. I imali opet prilike, mogli su dostići 4:0, jer Dinamo je bio na koljenima! Srećom, završilo je 2:0. Tada je Dinamo ušao u Europsku ligu, pa Mamić nije odmah kažnjavao, no, nakon startnog poraza od Anderlechta u Maksimiru odrapio je Mandžukiću čuvenih 100.000 eura kazne, a ostalim igračima oduzeo po 15 tisuća premija.

I konačno - lani. Opet isti stadion u Gorici, opet 'nemoguć’ poraz. Velimir Zajec napustio je momčad, nakon 5:1 iz prve utakmice otišao u Tiranu gledati idućeg suparnika, Šerif. A u Gorici je 'gorjelo’. Koper je vodio 3:0, imao nekoliko šansi za četvrti pogodak, ipak, kraj je došao u zadnji tren. Pamtimo lice Marka Mlinarića, prepuno suza. Zdravko Mamić taj put nije previše pričao. Već je mjesec dana kasnije, nakon poraza od Šerifa, smijenio Zajeca.

Sve su te tri ekstremne priče završile dobro, sretno. No, tko kaže da bi tako završila i četvrta.

Linker
01. srpanj 2024 17:07