PETI NAJPLAĆENIJI IGRAČ

Spursi mu nude 140 tisuća funta tjedno, ali Luka gleda u smjeru Manchestera

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 26. ožujak 2012. 11:10

Ako vam tekstovi o Luki Modriću i njegovim “transferima” izazivaju alergijsku reakciju, bilo bi najbolje da se idućih mjeseci prebacite u “sleep mode”. Kad prođu uzbuđenja Lige prvaka i Messi prestane mrcvariti konkurenciju, kad Barça i Real, odnosno United i City, spuste koplja, dolazi red na teme čiji naslovi završavaju s upitnikom i koje često eksploatiraju riječi “navodno”, “neimenovani izvor” i slično.

I Bale želi otići

Proljeće i ljeto, nemojte sumnjati, ponovno će biti rezervirani za najskupljeg igrača Tottenhama. Najavio je to u nedjelju i ekskluzivni izvještaj Sunday Mirrora, koji donosi priču da Modrić odgađa potpisivanje novog ugovora s Tottenhamom.

“Jedan od uvjeta koji je 26-godišnja zvijezda postavila predsjedniku Danielu Levyju jest da sazna ime novog trenera. Tek tada će razmisliti o mogućem produljenju”, piše novinar Steve Stammers.

Odlazak Harryja Redknappa na klupu engleske reprezentacije svi su protumačili kao gotovu stvar. No, svojom odlukom da priče o klupi “gordog albiona” ignorira dok ne završi sezona, Redknapp očito radi klubu medvjeđu uslugu. Neizvjesnost se zrcali na ljestvici - Tottenham je skliznuo na na četvrto mjesto - a ni drugi igrači, poput Balea, nisu imuni na sanjarenje o premještaju u neku ugodniju radnu atmosferu.

Počinje licitacija

Prema Stammersovom informatoru, Modriću je ponuđeno 140.000 funti tjedno, čime bi postao peti najplaćeniji igrač Premier lige. Najviše, četvrt milijuna funti tjedno, zarađuje Wayne Rooney, a slijede ga Touré, Tévez i Terry. Što se tiče odštete koju trebaju pripremiti United, Chelsea i tkogod se već smatra zainteresiranim, brojke su nisu puno mijenjale: Modrićeva cijena je 39,000.000 eura, ali tu tek počinje licitacija.

Zadnja povratna informacija koju je Sir Alex Ferguson odaslao, a tiče se njegove najčešće spominjane transfer-čežnje, stigla je početkom mjeseca. Modrića je tada usporedio s Paulom Scholesom, povučenim iz mirovine zbog nestašice kadrova.

- Obojica su inteligentni nogometaši i utječu na igru svoje momčadi, pa je logično da između njih povučem paralelu. Tehnički nisu identični, ali imaju jednake kvalitete u pogledu kontrole igre - prokomentirao je Ferguson.

Poklon za oproštaj

Najdugovječniji trener na svijetu servirao je i izabrane natuknice iz Modrićevog životopisa zbog kojih ga se svako malo sjeti u društvu novinara.

- Jedna stvar koju ljudi podcjenjuju kod Modrića je njegova izdržljivost. U pas-igri nimalo ne zaostaje za Scholesom. Tottenham je napravio golem posao zadržavši ga, jer su donedavno igrali najbolji nogomet u ligi. Desetljećima nisu bili tako dobri - dodao je Ferguson.

Pa ako su naredne utakmice zagrijavanje za labuđi pjev u dresu “spursa”, Modrić ima priliku sažeti najbolje iz svojeg četverogodišnjeg opusa u Premier ligi. Tottenhamov raspored nije “krvnički”, do kraja ih još čekaju Swansea, Sunderland, Norwich, Bolton, QPR, Blackburn, Aston Villa i Fulham. Nova sezona u Ligi prvaka bila bi Lukin idealni poklon navijačima za oproštaj.

Linker
23. rujan 2024 11:22