Nogometni par: Kristijan Lovrić s Monikom Conjar, nogometašicom Splita i hrvatske reprezentacije
 Ranko Šuvar/Cropix
HIT IGRAČ

STIGAO ODGOVOR: IMA LI IKAKVE REALNE NADE DA ON DOĐE U HAJDUK? Privatno je često bio u Splitu, na brodu ispred Splita se i zaručio, ali...

Piše: Toni RoićObjavljeno: 05. studeni 2019. 17:19

Još od srijede nismo se mogli obraniti od niza Hajdukovih navijača, koji su postavljali samo jedno pitanje, a to je ima li ikakve realne nade da bi Kristijan Lovrić mogao doći u Hajduk?

Nažalost po njih, nade nema jer Lovrić je po mnogim stručnim analitičarima trenutačno najkompletniji i najraznovrsniji napadač u 1. HNL, što osam golova i pet asistencija najbolje potvrđuju, a tome još treba pridodati izvođenje prekida, brzinu i driblinge.

I hrvatski izbornik Zlatko Dalić mogao bi ozbiljno početi razmišljati o Lovriću, a Gorica će za njega tražiti odštetu od najmanje tri milijuna eura, a da je digne i na pet, neće biti previše, što su iznosi nedostižni za Hajdukovu blagajnu.

Velika Gorica, 140419.
Gradski stadion Velika Gorica.
Nogometna utakmica 1. HNL, 29. kola izmedju HNK Gorica i NK Slaven Belupo.
Na fotografiji: Kristijan Lovric.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Zgodno je spomenuti da je u zadnjih godinu dana Lovrić privatno često bio u Splitu, dok je tamo igrala nogomet njegova djevojka Monika Conjar (sada je u Osijeku), a na brodu na moru ispred Splita su se i zaručili.

'Mi tri boda ciljamo i protiv Hajduka i Dinama'

Oko tri mjeseca druga prvoligaška sezona Gorice bila je prožeta stalnim oscilacijama i traženjem igre i forme, a onda se u samo osam dana dogodio hat-trick pobjeda identičnim rezultatom 2:1, poslije kojih bi narodni pjesnik zapjevao “neka pukne turopoljski top, spremni smo za europski skok”.

Najprije je pala Rijeka na Rujevici, a potom dvaput Hajduk, što je donijelo plasman u četvrtfinale Kupa i brojku od 21 boda u ligi nakon 14 kola. U Velikoj Gorici se poslije subotnje pobjede slavilo do jutra, a imalo se i što jer je jedan mali klub najavio velike stvari, konkretnije plasman u europsko natjecanje već u sljedećoj sezoni. Iako trener Sergej Jakirović bježi od euforije, svjestan koliko je još dug put do konačnog cilja, ipak je bio spreman potvrditi da europska očekivanja imaju realni temelj. Gorica je u prošla četiri kola osvojila šest bodova u dvobojima s Osijekom, Dinamom, Rijekom i Hajdukom, a do kraja godine joj predstoje četiri dvoboja s klubovima iz donjeg doma plus onaj s Lokomotivom. Može li se do 12 bodova u ona četiri?

- Zec je još u šumi jer svi klubovi ispod nas također imaju svoje ciljeve, ali imamo se pravo smatrati favoritima u tim utakmicama, a tako ćemo se i postaviti. Uostalom, mi tri boda ciljamo i protiv Hajduka i Dinama - otpustio je malo kočnice Jakirović nakon osam čudesnih dana, u kojima je njegova momčad ispunila očekivanja i najvećih optimista.

Određivanje sezone

- Znamo gdje smo griješili prošle sezone i u utakmicama s nižeplasiranim klubovima i svakako želimo napraviti korak naprijed. Mogu slobodno reći i da će nam utakmice do kraja godine ove godine odrediti cijelu sezonu. Prošle godine na polusezoni smo imali 27 bodova, a kad bismo ove imali više, bilo bi sjajno, a tome se i nadamo - podvukao je strateg Gorice, čiji igrači su u dvije utakmice s Hajdukom zaista ostavili srce na terenu.

Poslije subotnje utakmice jedva da su mogli stajati na nogama, ali osmjesi na licima nisu se skidali, bitno je bilo na terenu nadtrčati i nadjačati Hajduk, a za oporavak bit će vremena, iako je utakmica u Puli već u petak. Neće na njoj biti kartoniranih Suka i Lovrića, ali Jakirović i njegov laboratorij već neumorno rade na novim rješenjima...

Linker
08. svibanj 2024 10:30