Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
TUŽNA SUDBINA

STIGAO RUŽAN EPILOG KALVARIJE TROFEJNOG NOGOMETAŠA Prošao 'Sodomu i Gomoru' sa zdravljem, klub ga otpisao u najboljim godinama?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. travanj 2017. 00:56

Sudbina Holgera Badstubera u Bayernu je, prema tvrdnjama njemačkih medija, zapećaćena. Tužan je to kraj jednog prijateljstva i suradnje u kojem je ovaj branič pet puta bio prvak države s tim klubom, a jednom je osvojio i Ligu prvaka - najjače klupsko kontinentalno natjecanje.

Badstuber se trenutačno nalazi na posudbi u Schalkeu, a iako niti klubovi niti Badstuber nisu ništa javno rekli o budućim događanjima, mediji su kupovinu Niklasa Sulea iz Hoffenheima protumačili kao signal za konačan kraj. Bayern je izdvojio 20 milijuna eura za Sulea, a Badstuberu - inače djetetu munchenskog velikana - ugovor istječe ovog ljeta. Malo je šansi i naznaka za produženjem ugovora i priča, po svemu sudeći, dolazi kraju.

Aktualni prvak Njemačke ima svoje planove, a problemi 28-godišnjeg igrača traju već nekoliko godina. Radi se o tome da su ga pritisnule uistinu brojne ozljede, gotovo je češće bio izvan travnjaka nego na njima. Primjerice, u sezoni 2012/2013 stradali su mu križni ligamenti zbog čega je izbivao godinu i pol dana! Nažalost, slično se nastavilo i kasnije - ozljeda bedra ga je udaljila na sedam mjeseci iz akcije, pa su uslijedili problemi s mišićima...

Munchenski ga je klub u Schalke poslao u siječnju, međutim, nisu mu ni tamo procvjetale ruže. Odigrao je sedam utakmica u prvenstvu, doduše to je više, bolje nego prije, ali Badstuber jednostavno nije igrač kakav je bio nakon svega što je prošao. Imao je impresivan start u Bayernu, ali je problema tijekom karijere bilo jednostavno previše.

Linker
17. svibanj 2024 23:49