Zagreb, 281110.Kutija Sibica. Remetinecka 75.Skupstina Zagrebackog nogometnog saveza dala je s 11:3 podrsku Igoru Stimcu za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.Na slici: Igor Stimac u prostorijama Saveza na press konferenciji.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / CROPIX
SLUŽBENO IZAZIVAČ

Štimac i službeno kandidat: 'Izvolite u Kuću nogometa, ja sam ovdje domaćin!'

'Posebno sam ponosan na podršku Dubrovačko-neretvanskog ŽNS-a, na čijoj sam skupštini dobio podršku svih 44 zastupnika'
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 02. prosinac 2010. 21:15

ZAGREB - “Izvolite unutra, ja sam ovdje domaćin”, pozvao je sinoć Igor Štimac novinare da zakorače u dom Hrvatskog nogometnog saveza. U Kuću nogometa stigao je oko 18 sati, na vrijeme da Stanku Hautzu, predsjedniku Izborne komisije, uruči formular ovjeren pečatima deset županijskih nogometnih saveza. Tako je Štimac od četvrtka i službeno izazivač Vlatku Markoviću na izbornoj skupštini (17. prosinca).

Četrdesettrogodišnjeg kandidata u utrku je lansirao ŽNS splitsko-dalmatinski, a potpise podrške dobio je iz Šibenika, Zadra, Dubrovnika, Gospića, Siska, Pule, Varaždina, Vukovara te iz ŽNS-a Zagrebačke županije.

- Posebno sam ponosan na podršku Dubrovačko-neretvanskog ŽNS-a, na čijoj sam skupštini dobio podršku svih 44 zastupnika - poentirao je pred Hautzom, čija komisija sada treba odvagnuti čiji argumenti imaju jaču težinu. Vlatko Marković je, naime, u svoj fascikl također priložio podršku krajnjeg juga, no Štimac je taj dokument kasnije osporio.

- Zahvalan sam svima koji su mi dopustili da im na demokratski način predstavim svoj program. Žao mi je što Vlatko Marković nije pristao na sučeljavanje u kampanji, a rastužuje me što su voljom pojedinaca isprovocirani ekscesi u Karlovcu, Dubrovniku i u Udruzi prvoligaša, gdje nije poštivana volja većine.

Igor Štimac odbio je otvoriti novu frontu sa Zdravkom Mamićem, koji ga je u istoj ovoj sobi propisno nagazio, predstavljajući Markovićevu kandidaturu.

- Tužno je kada se dopusti da se s ovog mjesta šalju neprijateljske, vrlo ružne poruke. Ne mogu biti sretan kada vidim da suparnička strana pokušava vraćanjem ‘lige 16’ dobiti poneki glas ili me nastoji diskvalificirati iz utrke pokretanjem disciplinskog postupka. Riječi koje su odaslane na moju adresu potpuno su neprimjerene. Ja sam bio svjetski prvak, vlasnik sam bronce sa SP-a, osvajač prvenstava i kupova, dobitnik državne nagrade za sport...

U finišu predizborne kampanje iznenada se pojavilo ime Davora Šukera. Legendarni centarfor predstavljen je kao predsjednički “joker zovi”, ako Štimac ili Marković na skupštini ne dođu do potrebnog broja ruku.

- Te kalkulacije ne dolaze s moje strane. Ne moram naglašavati koliko cijenim Šukera, ali ovdje je riječ o očajničkom potezu suparničke strane , koji vodi prema mojoj pobjedi!

Linker
17. svibanj 2024 03:12