Nikša Stipaničev/CROPIX
JUČER U SABORU

Štimac se priprema za treće poluvrijeme: 'Dobili smo puno podrške, ovo nije gotovo'

Rečenica poraženog predsjedničkog kandidata Igora Štimca "mislim da je baš sad pravi trenutak da politika reagira", sugerira kako očekuje pomoć nadležnih institucija
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. prosinac 2010. 10:16

Igor Štimac priprema teren za podnošenje žalbe na Izbornu skupštinu HNS-a. Iako je u prvoj reakciji čestitao Vlatku Markoviću na pobjedi, kad su se stišale strasti i slegnuli dojmovi, Štimac je odlučio da neće tek tako dignuti ruke, vjerujući da bi on trijumfirao kad bi se komisije HNS-a držale prava i propisa. Istina, za pisanje prigovora ima još vremena, radi se o dugoj proceduri. Prvo HNS mora podnijeti zapisnik tijelu Državne uprave u Zagrebu, za što je rok 30 dana, tek potom Štimac ostvaruje mogućnost za žalbu. Instanca iznad spomenute je Ministarstvo uprave, a rečenica poraženog predsjedničkog kandidata “mislim da je baš sad pravi trenutak da politika reagira”, sugerira kako očekuje pomoć nadležnih institucija.

Damir Štimac, Igorov brat, jučer nam je kazao:

- Cijela naša obitelj dobila je nevjerojatan broj podrški, javilo nam se više od 300 ljudi. Očito je takvo vrijeme u kojem osjećaju nepravde u društvu, pa se poistovjećuju s nama. Vjerujem da će Igor iskoristiti sve pravne lijekove koje mu pravni sustav omogućava. Ova priča definitivno nije gotova. Komisije HNS-a nisu se držale načela nepristranosti. Uz to, zastupniku Dubrovačko-neretvanske županije Tomislavu Jurjeviću ugrožena su ljudska prava, jer mu nije bilo dopušteno da glasuje.

Igor Štimac jučer je bio u Hrvatskom saboru, zbog žalbe na Skupštinu HNS-a ili nečeg drugog, vidjet će se ubrzo.

Linker
16. svibanj 2024 00:15