StoryEditor
 Matthias Hangst Bongarts/Getty Images
TEŽAK ZADATAK

ŠTO ĆE BITI S EUROPSKIM NOGOMETOM U SLJEDEĆEM RAZDOBLJU? Uefa bi mogla izaći s konkretnim mjerama: Evo kada bi se mogla znati 'sudbina' Lige prvaka

Autor: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2020. 19:45

Dva tjedna nakon što su se prvi puta sastali, čelnici europskog nogometa održat će novu video-konferenciju. Početak je zakazan za ovu srijedu, 1. travnja točno u podne. Neće biti vremena za zbijanje prvoaprilskih šala, jer pred nogometnim je ocima težak zadatak. Vremena za eventualno završavanje nogometnih sezona, prvenstava, kupova i utakmica reprezentacija koje su se trebale održavati upravo ovih dana, sve je manje.

UEFA je sazvala novi sastanak s 55 glavnih tajnika svih europskih nogometnih saveza i radnim skupinama koje su radile na kalendarima za ovu i sljedeću godinu, odnosno na pitanjima ugovora i prijelaznih rokova za igrače.

Vidjet će se već i prvi zaključci, iako se pretpostavlja da će biti teško odrediti barem okvirne termine kada bi se nešto moglo početi događati. Pandemija koronavirusa ne jenjava, dapače, u nekim zemljama stanje postaje sve teže. Nema naznaka da će se globalna zdravstvena situacija popraviti, pa se priča o tome da će UEFA dopustiti odigravanje zaostalih klupskih utakmica i u kolovozu, bude li to moguće.

 

Linker
25. svibanj 2020 00:29