Cropix / Cropix
'NAJBOLJI KOMENTAR DAO JE - KLOPP'

ŠTO ĆE BITI S NOGOMETOM U HRVATSKOJ? ODGOĐEN JE HNL, PRED OTKAZIVANJEM JE EURO, ALI VELIKI PREOKRET JOŠ JE MOGUĆ 'Može se igrati srijeda - subota!'

HNS je zaustavio HNL do 31. ožujka. Nogometni čelnici još su jednom razmotrili zdravstveno-sigurnosnu situaciju u zemlji i objavili da se klupski nogomet stopira do daljnjega, od Prve HNL, preko nižih razreda do polufinala Kupa, a prekid nogometa u Hrvatskoj prokomentirali su za SN naši nogometni djelatnici.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. ožujak 2020. 20:39

Dopredsjednik HNS-a Tomislav Svetina ponudio je zanimljivo razmišljanje.

- Najbolji komentar na pitanje oko koronavirusa dao je, po meni, Jürgen Klopp. Dakle, tko je sad Tomislav Svetina da komentira koronavirus. Jednostavno ne podnosim takozvane specijaliste za sve. One koji se razumiju u sve. Odluku o tome dali su kompetentni ljudi, preporuku da se spriječe neke stvari koje su se dogodile u susjedstvu. Uopće o tome ne treba dvojiti. To samo treba slijediti. U cijelom svijetu je prva i zadnja vijest koronavirus. Lige staju, to su mjere kojih se svi trebamo pridržavati.

Slavko Prišćan, predsjednik Stručne komisije HNS-a nada se da bi ipak moglo doći do preokreta.

- Najvažnija je briga o zdravlju, prvo starijih, pa mlađih, ali i sportaša. Ovo je najbolje rješenje, ne treba čekati da se dogodi nešto slično kao u Italiji. Treba raditi preventivno. Pitanje je Europskog prvenstva, ali bit će lijepog vremena, svibanj je uvijek lijep, može se igrati srijeda - subota. Ne znamo dokad je koronavirus biti aktualan, no moramo zaštititi nogometaše, pogotovo čak na lokalnim razinama.

Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a:

- Na sastanku u Središnjem državnom uredu za sport zaključeno je da se obustave sva natjecanja. Prije smo imali odluku da se igra bez gledatelja do 31. ožujka, pa smo zato do toga datuma stavili i da se stane s natjecanjima. Najviše je problema bilo u Istri koja graniči s Italijom, a kako ne bismo doveli u pitanje regularnost, zaustavili smo kompletno natjecanje.

Linker
03. svibanj 2024 22:30