Carl Recine / Reuters
PROBLEMI S KADROM

ŠTO TO ANTE ČAČIĆ MOŽE DOBITI OD CHINA CUPA?! Zvijezde sigurno klubovi neće pustiti, a HNL će biti u debelom zimskom snu...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. studeni 2016. 17:38

Hrvatska reprezentacija igrat će u Kini, na prvom izdanju China Cupa, od 10. do 15. siječnja 2017. godine, u provinciji Guangxi.

Radi se o A vrsti izbornika Ante Čačića, a osim naših te domaćina, sudjelovat će dvostruki zadnji osvajač Copa Americe selekcija Čilea te Island, suparnik nam u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Radi se o dvije utakmice, prvo su polufinala čiji će parovi biti određeni ždrijebom, a potom će se pobjednici 15. siječnja boriti za trofej, a poraženi se nadmetati za treće mjesto.


Andrej Kramaric Goal HD - Northern Ireland 0... by HoFoot

- Brojni poznati nogometaši i treneri proslavili su Hrvatsku diljem svijeta, pa tako uživamo visok ugled i u Kini. Veselimo se ovom turniru i prilici da promoviramo naš nogomet u zemlji poput Kine te se nadam da će China Cup otvoriti još više prigoda da naši igrači i treneri odigraju ulogu u razvoju kineskog nogometa - rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Ante Čačić imat će vraški težak posao jer pitanje je kakvu će reprezentaciju uspjeti sastaviti i što uopće očekivati od tih igrača u tako nepovoljnim datumima. Naime, to nije termin FIFA-e, klubovi nisu dužni pustiti igrače, u Italiji i Španjolskoj gdje igra velika većina naših asova u to doba traje prvenstvo, sigurno na nogometaše iz njihovih klubova neće moći računati. Osim možda na Marka Roga ili ponekog tko nema minutažu. Isto tako za pretpostaviti je da će crveno svjetlo upaliti i neki drugi klubovi iz Europe.

Lens, Francuska, 250616. 
Stadion Bollaert-Delelis.
Utakmica osmine finala UEFA Euro 2016 izmedju Hrvatska - Portugal. 
Na fotografiji: trener Ante Cacic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Međutim, nije to jedini problem. U Kinu će tako u velikom broju igrači iz HNL-a, a u našem prvenstvu je stanka i klubovi upravo tada tek započinju pripreme. Znači, nakon dvadesetak dana odmora, Božića i Nove godine, nespremni će se morati zaputiti u Kinu. Zapravo bi bilo odlično da Čačić što ranije izvidi na koga će moći računati, da objavi popis i skrene pažnju tim igračima da se ne opuste totalno tijekom pauze. Jer za neke to može biti prilika usred prijelaznog roka. Kako bi u Kini ipak nešto odigrali i, što je najbitnije, da ne bude previše ozljeda. Ni Čile i Island neće biti kompletni.

Linker
04. svibanj 2024 12:38