KRIVE HNS I SREBRIĆA

'Što to Gorica ima, a Pomorac nema? Četiri rupe koje su iskopali za reflektore...'

'Najblaže rečeno, šokirani smo. Pogotovo kada znam kakva je situacija s Goricom. Jednostavno, nisu primijenjeni isti kriteriji, ono što važi za Goricu, ne važi za Pomorac'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. lipanj 2011. 16:02

Iako su drugu godinu zaredom plasmanom izborili Prvu ligu, nogometaši Pomorca opet neće nastupiti u njoj. U prvom slučaju drugoligaš iz Žuknice sam je bio kriv jer nije na vrijeme zatražio licencu, dok je ovaj put to presudila Arbitraža HNS-a.

Blago je kazati da su u Žuknici svi odreda razočarani, trebat će mnogo vremena da se s takvom odlukom pomire. Valjda od šoka, predsjedniku kluba Đuri Vičeviću riječi je trebalo čupati kliještima.

- Ne znam što bih ovoga trenutka drugo rekao osim da sam razočaran. Razumjet ćete me, još sam pod dojmom nepravde koja nam je nanesena. Sve što su drugima dali, nama su uskratili, i to je ono što najviše boli.

Na kraju je pomalo sarkastično primijetio:

- Nemamo dugova kao drugi i to je izgleda glavni razlog što smo dobili odbijenicu.

Ni Miroslav Uljan, dugogodišnji bivši predsjednik kluba i član IO HNS-a, nije krio nezadovoljstvo:

- Najblaže rečeno, iznenađen sam. Pogotovo kada znam kakva je situacija s Goricom. Jednostavno, nisu primijenjeni isti kriteriji, ono što važi za Goricu, ne važi za Pomorac. U drugo ne ulazim. Lučko je pak specifično, oni su dio istoga grada. Volio bih da neka inspekcija ode u Goricu i utvrdi što se to radi, i je li se na tamošnjem stadionu išta ozbiljnije izradilo.

Čudio se odluci i kapetan Pomorca, iskusni Marin Prpić:

- Ovo je veliki udarac za sve nas, Upravu koja je uložila silan trud da pripremi sve što je trebalo za licencu, stručni stožer i nas igrače. Posebice one koji još nisu igrali u Prvoj ligi. Što to Gorica ima, a mi nemamo? Možda to da su iskopali četiri rupe za reflektore, a mi nismo. U redu, ako Gorica do kraja jeseni postavi rasvjetu, ali što ako to ne učini ni do kraja prvenstva? Trebalo bi je onda rigorozno kazniti! - poručio je Prpić.

Premda o tome nitko nije želio otvoreno govoriti, svi su čvrstog dojma da je Gorica prošla jer iza sebe ima HNS, na čelu s glavnim tajnikom Zorislavom Srebrićem.

Linker
29. rujan 2024 15:20