CROPIX
SAGA ERCEG

STOP JE IPAK U KONAČNICI MUDRA ODLUKA Ercegovi golovi vrijede današnjem Hajduku mnogo više od milijun i pol eura!

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 06. siječanj 2018. 14:15

Što kažu nekadašnji stanovnici Poljuda o “sagi Erceg”, odnosno odbijenici Nadzornog odbora za transfer igrača u Ujedinjene Arapske Emirate? Nudilo se za Antu Ercega milijun i pol eura odštete (u dvije rate) iz Dubaija, pružala mu se prilika karijere za četiri milijunske gaže u četiri godine ugovora, no Nadzorni odbor je rekao - ne.

Premda ima neslužbenih informacija da sportski direktor Mario Branco i predsjednik Ivan Kos nisu bili neskloni prodaji, a trener Željko Kopić bi zamjenu za Ercega pronašao u unutarnjim snagama ili dobio možda nekog igrač za kojega bi se mogla platiti odšteta, Hajdučko srce je još na čekanju.

I komentari navijača u većoj mjeri su za to da se ljevokrilnoga napadača koji je postigao 13 pogodaka ove polusezone ne pušta za taj iznos, premda ima i onih koji su skloni mišljenju da ga treba pustiti kako bi osigurao budućnost.

Međutim, Nadzorni odbor koji su odabrali članovi kluba ima svoju funkciju u odlučivanju prilikom transfera, a kao i kod navijača koji su po društvenim mrežama komentirali, i kod njih su mišljenja bila podijeljena te odluka nije bila jednoglasna.


Ante Erceg GOAL HD - Hajduk Split (Cro) 2 - 0... by 87taras

Dok se čeka novi moment po pitanju Ercegova transfera, kontaktirali smo bivše igrače splitskoga kluba.

Legendarni igrač, kapetan i sportski direktor Hajduka Ivica Šurjak sigurno se u bogatoj karijeri susretao s istim ili sličnim slučajevima kada je prijelazni rok u pitanju, no smatra da je Nadzorni odbor odlučio mudro.

- Mislim da je to pametan potez iz više razloga. Hajduk igra dobro s novim trenerom, imaju dobre rezultate, a činjenica je da je Erceg ključni igrač ove momčadi. Znam da je za njega ovo izuzetno dobar i povoljan transfer, ali Hajduk njegovim odlaskom puno gubi. Radi se o igraču koji može sam uzeti loptu i proći, opasan je po gol, a jako je odgovoran u fazi obrane. Kažem da je ovo pametan potez Uprave Hajduka koja u ovom trenutno financijski ne stoji loše i prvi sam za to da se igrača njegova kalibra zadrži. Istina je da on više nije mlad igrač i da mora gledati sebe, ali mislim da mu je Hajduk puno pružio i dao nakon Splita. Ukoliko se pojavi neka veća ponuda, u tom slučaju se možda stvari promijene, ali po ovome što čitam, čini mi se dobar potez da ostane kako se ne bi izgubio igrača o kojemu ovisi momčad - ponudio je svoje viđenje Šurjak.


Ante Erceg Goal HD - Hajduk Split 1 - 0 Brondby... by sportsplay

Nekadašnji igrač Hajduka Stipe Balajić, koji je odnedavno slobodan na trenerskom tržištu nakon odlaska iz Krškoga, odlično poznaje Antu Ercega i njegove igračke kvalitete.

Klub je uvijek prvi

S njim je u stožeru Ivana Katalinića radio u doba početnih prvoligaških vremena Splita kada se tada mladi i polivalentni igrač pomalo nametao i na sebe skrenuo veliku pozornost.

- S jedne strane, dobro je što ostaje, ali s druge, pitanje je kako će dalje funkcionirati nakon svih ovih cifri ako mu se zamiješaju u glavi. Ne poznajem dobro trenutno situaciju, ali ljudi koji su u klubu, sigurno znaju što je najbolje za Hajduk. Klub jest i uvijek mora biti na prvom mjestu. Kažem, pitanje je sada kako će se igrač dalje ponašati, no ono što mogu ustvrditi jest da je bio najbolji pojedinac ove jeseni i u ljetnim kvalifikacijama za Europsku ligu. Normalno je da će klub štititi svoje interese. Moguće je da dođe i bolja ponuda s obzirom na to da Erceg u ovom trenutku vrijedi više u odnosu na cifre kakve se razbacuju po nogometnom tržištu. Stoga mislim da postoji vjerojatnost da dođe veća ponuda - kazao je Balajić.

Srđan Andrić, nekadašnji kapetan Hajduka koji je bio i na čelu omladinske škole Bijelih, ima svoj sud o “slučaju Erceg”.

- To je odluka Nadzornoga odbora, nema se tu što više komentirati. Na njima je da oni procijene koliko vrijedi Hajduku, koliko ga žele zadržati. Ne znam detalje, ali je činjenica da je on definitivno najbolji igrač Hajduka i sigurno najzanimljiviji tržištu, što se vidi po tim ponudama. Pitanje je koliko ga Hajduk želi zadržati i koliko on želi otići ili ostati. On je realno u nekim godinama, a njegova realna cijena u ovom trenutku ovisi samo o tome koliko je netko spreman ponuditi. Razumijem i to da se njemu pruža životna prilika i da može propustiti veliki novac, ali on je igrač Hajduka pod ugovorom još dvije i pol sezone. Hajduk ima potpuno pravo odlučiti koliko je dovoljno i što se klubu isplati ili ne, ali treba i s njim razgovarati. Nije situacija da ugovor istječe za šest mjeseci ili godinu dana, pa da je Hajduk u poziciji da mora brzo reagirati - poručio je Andrić.

Linker
19. svibanj 2024 19:16