Moritz Winde / Bongarts/Getty Images
LASKAVI PODATAK

STRAŠAN NOVAC ZA MARKA PJACU Juventus je više od Dinamovog dragulja platio samo dvojicu igrača!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 20. srpanj 2016. 13:08

Stara dama krči put povratka na staze stare slave. Nakon što je Juventus u Italiji postao dominantan gotovo kao i Dinamo u Hrvatskoj, cilj je Liga prvaka.

Prije dvije sezone su došli do finala, u prošloj pomalo nesretno ispali od Bayerna i sada se očekuje novi iskorak. Cilj je vratiti se u elitu i upustiti se u ravnopravnu borbu s europskim velikanima zbog čega je aktualni prijelazni rok itekako aktivan. Benatia, Lemina i Dani Alves došli su praktički za “siću“ (sva trojica za manje od 12 milijuna eura), ali zato vodstvo Stare dame nije štedjelo na Miralemu Pjaniću.

Iako je Roma, ponajviše zbog navijača, dugo pružala otpor, bosanskohercegovački veznjak na kraju je u transferu vrijednom 32 milijuna eura prešao u Torino i ubacio se na peto mjesto najvećih transfera Stare dame. Sada mu se pridružio i Marko Pjaca koji je sa svojih 22,5 milijuna eura treći najskuplji igrač kojeg je Juventus platio klubu izvan Serie A. Više od Pjace, Juve je izdvojio tek za Diega (27 milijuna eura Werderu) i Alexa Sandra (26 milijuna eura Portu).

Zlatni dani calcia

Iako je vrlo blizu, transfer Marka Pjace ne ulazi u Top 10 ulaznih transfera Juventusa svih vremena. Rekordni transferi oni su iz zlatnih dana calcia, odnosno 2001. godine kada se praktički nije marilo za odštete. Upravo te 2001. Juventus je napravio tri najveća ulazna transfera kupovinom Buffona i Thurama iz Parme te Nedveda iz Lazija, iskoristivši probleme u poslovanju Parmalata i Cirija koji su stajali iza ta dva kluba, za ukupno 137 milijuna eura.

Tih godina u Serie A doista se nije marilo za odštete budući da je godinu kasnije čak 50 milijuna eura uloženo u dovođenje Marca Di Vaija i Marcela Salasa čiji transferi također ulaze u Juventusovih najvećih deset svih vremena.

Linker
24. travanj 2024 14:18