Split, 111210. Prijateljska nogometna utakmica izmedju danske ekipe Rosemborga i Hajduka na stadionu Pouljudu. Na slici: Ivan Strinic.Foto: Paun Paunovic / CROPIX
 Paun Paunovic / CROPIX
RASTANAK SE BLIŽI

Strinić o oproštaju u Belgiji: 'Pustite sad to, nisam u Bruxelles došao na izlet!'

'Fale nam četiri važna igrača, međutim navikli smo cijele jeseni da nismo kompletni'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. prosinac 2010. 21:02

Ivan Strinić ponovno je u startnoj ekipi. Prebolio je sve ozljede, oporavio se od umora i više nema prepreka da plavokosi ljevak ponovno bude u početnoj postavi.

- Spreman i zdrav, to me najviše raduje uoči Bruxellesa - rekao je Strinić.

Hajdukov reprezentativac propustio je dvoboj sa Šibenikom, zaključnu utakmicu HNL-ove jeseni zbog umora. Čudio se i Vučević kako je Strinić odjednom nespreman, a kompletna momčad se odmorila i zabranila upotrebu riječi “umor”.

- Riješio sam to pitanje s trenerom. Nema potrebe o tome dalje raspravljati. Bitno je da sam ponovno u pravom treningu. Nije bilo loše protiv Rosenborga - odgovorio je Strinić.

Ma kakvi loše, dapače, bilo je jako dobro, što je primijetio i trener Norvežana Eggen. Pohvalio je strateg Rosenbroga igru Strinića, prodornog igrača lijeve strane. Namjerno nismo rekli lijevog beka, jer igra Strinić na više pozicija.

- Moram reći da mi je mjesto lijevog beka najbolja pozicija. Igram i veznoga, ali na beku sam ostvario najbolje utakmice i došao do reprezentacije.

Počeo je Strinić kao lijevo krilo u juniorima, pa je s takvim igračkim karakteristikama otišao prije četiri godine u francuski Le Mans, odakle se vratio u statusu amatera. Nije se mogao registrirati kao profesionalac pa je preko Hrvatskog dragovoljca u ljeto 2008. došao u Hajduk. Potpisao je tada ugovor do ljeta 2012, ali ove jeseni bitno je podigao uvjete.

- Istina je, produžili smo ugovor. To je sve što mogu reći.

Ostalo se moglo doznati na Poljudu. Strinićev je novi ugovor do lipnja 2014. s godišnjim davanjima od 200.000 eura (bruto). S nekadašnjim 60.000 trostruko je povećan njegov ugovor koji je time usklađen sa statusom reprezentativca. Takav ugovor ima član hrvatske A reprezentacije Danijel Subašić, pa je logično da se i Striniću podebljao ugovor. Uostalom, od njega se na Poljudu očekuje velika zarada.

Je li Anderlecht odlična prigoda da se još jednom pokažete zainteresiranim klubovima?

- Ne razmišljam o tome. Ni danas, ali nisam razmišljao ni prije mjesec-dva. Svaki igrač bi volio biti u velikom europskom klubu, ali za mene je susret s Anderlechtom samo prigoda pokazati koliko vrijedim. Znam da ove jeseni nisam bio na željenom nivou, međutim nisam zaboravio igrati nogomet. Pokazat ću to večeras u Bruxellesu.

Hoće li vas gledati mnogi klubovi kako se to neslužbeno najavljuje?

- Ne trebate to mene pitati. Bitno je da ja nemam opterećenje da mi susret s Anderlechtom nešto rješava u životu. Igram kao i svaku utakmicu, da Hajduk pobjedi ako je moguće.

Znači nema oproštaja Strinića u Bruxellesu?

- Pustite oproštaj. Treba odigrati kvalitetnu utakmicu, još jednom potvrditi da nam je mjesto u Europi. Nije neka sjajna atmosfera, tako logično dođe kada nema natjecateljskog naboja, međutim, nismo se predali i nismo u Belgiju došli na izlet. Anderlecht smo dobili u Splitu, a na njegovu travnjaku želimo potvrditi da smo za njih tvrda kost. Odgovara nam igra Anderlechta i zaista ne vidim razloga zašto ne bismo ostvarili pozitivan rezultat.

Oslabljeni ste neigranjem Subašića, Anasa, Brkljače, Maloče, četvorice bitnih igrača. Koliko je to velik hendikep?

- Fale nam četiri važna igrača, međutim navikli smo cijele jeseni da nismo kompletni. Morat ćemo bez njih, ali u konačnici nam to neće biti alibi. Samo se rezultat pamti, a ja ne bih volio da budemo zadnji u skupini Europske lige.

Linker
13. svibanj 2024 06:11