REUTERS
U SAMO NEKOLIKO MJESECI

STRUČNI KOMENTAR VELIKE DINAMOVE POBJEDE Nenad Bjelica je vrhunski trener! Pogodio je taktiku u svakoj utakmici i stvorio jedan potpuno novi Dinamo

Mislim da je pobjeda preniska i da je Dinamo zaslužio slaviti i s većom razlikom. No, najvažnije je da je pobijedio i s novim bodovima povećao razliku u odnosu na ostale momčadi u skupini. Bila je to treća odlična partija Modrih u Europi, vidi se da je to ekipa koja ima i glavu i rep, fantastična momčad koja ima isto takvu atmosferu. ZA SN KOMENTIRA: JOSIP BREZOVEC
Piše: Josip BrezovecObjavljeno: 26. listopad 2018. 11:27

Rezultat koji su ostvarili Modri sigurno je jako značajan, on je potvrda vrhunskog rada i odlične spremnosti ekipe, što se pokazalo u drugom poluvremenu. U prvom poluvremenu gubili su druge lopte i duele, ali su u nastavku pokazali da su tjelesno moćni i dobro pripremljeni, što je zasluga stručnog stožera. Zasluženo su izdominirali Spartak u nastavku i ostvarili pobjedu.

Mislim da je Nenad Bjelica dosad pogodio s taktičkim odabirima u svakoj utakmici, radi se o vrhunskom treneru, bila mi je čast da me i on trenirao u karijeri. Sve je i ovaj put napravio kako treba, a šteta je da Dinamu nije priznat onaj gol u prvom poluvremenu, vjerujem da bi tada utakmica otišla u drugom smjeru. No, ovako su se malo više potrudili u nastavku i sve je došlo na svoje.

Mario Gavranović je sigurno igrač utakmice, no svi igrači u sustavu funkcioniraju jako dobro. I Olmo, i Oršić preko kojeg imaju brzu tranziciju. No, kad ekipa funkcionira odlično, onda je čak i pomalo deplasirano govoriti o pojedincima. Evo, Dinamu su jučer nedostajala dva glavna stopera, ali je bez obzira na to ostvario pobjedu. To zajedništvo svih 25 igrača je najveći plus Dinama.

Nije to jednostavno ostvariti, samo vrhunski treneri to mogu napraviti, ali vidi se da ih je Bjelica uspio skupiti, on je najzaslužniji. U četiri-pet mjeseci stvorio je novi Dinamo, momčad koja ne gubi glavu, a kad zabiju gol, cijela klupa slavi. Igralo se pred praznim tribinama, to ni jednoj ekipi ne ide u prilog, nije ugodno igrati u takvoj atmosferi. Međutim, presudila je kvaliteta.

Bjelica zna što radi, neće ga ponijeti euforija, on ide korak po korak i odmah će se okrenuti gostovanju u Koprivnici. A kad dođe vrijeme za Europu, pred punim Maksimirom će osigurati prolaz skupine i prezimit će u Europi. Sigurno će biti prvaci Hrvatske, vjerojatno će osvojiti i Kup, teško da im netko može konkurirati. A ako u Europskoj ligi prođu dalje, tu nema favorita, tu su utakmice na ispadanje. Gol u gostima vrijedi puno i Modri mogu jako puno napraviti. Vrhunska su momčad, vrhunska klapa, imaju sve i mogu otići jako daleko.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. svibanj 2024 13:34