Claudio Villa Getty Images
'NE POD SVAKU CIJENU'

STRUČNJAK KOJI JE ODVEO ITALIJU NA VRH SVIJETA: 'NE RAZUMIJEM KAKO SE MOŽE RAZMIŠLJATI O IGRANJU EURA' Legendarni trener: 'Prioritet je nešto drugo!'

Piše: HinaObjavljeno: 14. ožujak 2020. 21:18

Ne razumijem kako se može razmišljati o održavanju Europskog prvenstva ovoga ljeta, kazao je legendarni talijanski nogometni stručnjak Marcelo Lippi u razgovoru za Repubblicu.

"Ne razumijem kako se može razmišljati o igranju Europskog prvenstva u lipnju ili olimpijskih igara u Tokiju u srpnju i kolovozu," kazao je Lippi koji je za kormilom talijanske reprezentacije osvojio svjetski naslov 2006. godine.

"Igrajmo EURO iduće godine, ali ne sada, ne pod svaku cijenu i tko zna kako," dodao je Lippi.

Bivši trener Juventusa, Intera, Napolija i Atalante smatra kako bi odgoda EURO-a omogućila da se barem spase nacionalna prvenstva.

"Prvenstva bi trebala biti prioritet," kazao je Lippi dodavši: "Ako se za mjesec, mjesec i pol situacija promijeni, prvenstva se mogu normalno nastaviti."

SYDNEY, AUSTRALIA - AUGUST 20:  Evergrande coach Marcello Lippi talks to players before the Asian Champions League Final match between the Western Sydney Wanderers and Guangzhou Evergrande at Pirtek Stadium on August 20, 2014 in Sydney, Australia.  (Photo by Mark Metcalfe/Getty Images)
Mark Metcalfe/Getty Images
Marcelo Lippi

Lippi je posljednjih godina radio u Kini, prvo kao trener Guangzhou Evergrandea (2012-14), a zatim i kao izbornik kineske vrste (2016-19).

"Kina je uspjela u borbi s koronavirusom, a vjerujem kako ćemo i mi to učiniti s puno strpljenja i pažnje", rekao je.

Linker
05. svibanj 2024 03:26