Branko Strupar

 Ranko Šuvar/Cropix
‘SRETAN SAM ŠTO SAM ŽIV‘

Strupar: Nisam se osjećao najbolje, pa sam otišao malo odigrati i oznojiti se da mi bude bolje. Budala...

"Veliki šok, zbunjenost, strah... Godinama živim isto, ponašam se kao da sam mlad"
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 10. veljača 2023. 12:34

Branko Strupar (53) završio je u petak u bolnici, na hitnoj operaciji. Netom prije toga igrao je s prijateljima mali nogomet na kojem je pretrpio srčani udar, a da to nije ni znao. U utorak je izašao iz bolnice, sada je doma i dobro se osjeća.

- Što da vam kažem? Veliki šok, zbunjenost, strah... Godinama živim isto, ponašam se kao da sam mlad, da i dalje mogu sve, da sam u stanju igrati padel po tri sata, ili tenis protiv mladih ljudi. Nisam išao na preglede, nisam se obazirao na povišeni kolesterol... Sada znam da nisam smio tako živjeti i sretan sam što sam ostao živ - u dahu nam je ispričao Branko Strupar.

- Nogomet igram samo jednom mjesečno. Tog se dana nisam osjećao najbolje, ali mislim si idem malo odigrati, oznojiti se pa će mi biti bolje. Budala...

Srećom, u bolnici je došao u dobre ruke.

- Kad sam došao doma, supruga je vidjela koliko loše izgledam i najprije me odvela na hitnu na Sveti Duh. Kad su me tamo vidjeli odmah su rekli da trebam hitno operaciju, a oni nisu imali salu. Njihova me hitna potom prebacila u Vinogradsku, gdje me je čekao doktor Zdravko Babić. Prepoznao me, malo smirio i odmah operirao. Ugradio mi je dva stenta, spasio mi je život i neizmjerno sam mu zahvalan. Kao i svima koji su me primili na Svetom Duhu, a onda i u Vinogradskoj. I vozačima i sestrama, svima... Inače, doktor Babić isto je bio na rekreaciji, igrao je košarku, kad su ga nazvali i rekli mu da hitno dođe.

Sada ste dobro?

- Jesam, doma sam, odmaram, pazim što jedem. Inače, bio sam pod velikim stresom zbog gubitka roditelja prije godinu dana, za njih sam bio jako vezan. Počeo sam nakon toga pojačano pušiti, piti kave. Alkohol rijetko pijem, ali bilo je previše cigareta i kava. sada sam sve bacio. Otac mi je imao tri srčana udara, možda je to kod mene genetski, ali nisam se pazio, nisam išao na preglede.



GLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Zbog čega Hajduk nije favorit protiv Varaždina? Jesu li Splićani trebali vratiti na Poljud Tonija Teklića? Koji je pravi nasljednik Mislava Oršića u Dinamu? Može li Zoran Zekić iznenaditi Osijek? Odgovore na ta i sva druga pitanja u vezi 21. kola SuperSport HNL potražite u novom izdanju ‘VAR sobe‘ s Ilijom Lončarevićem:

Linker
30. travanj 2024 23:31