FA CUP

Suarez rukom donio pobjedu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. siječanj 2013. 17:44

Nogometaši Liverpoola na jedvite su jade prošli u 4. kolo FA Cupa 2-1 gostujućom pobjedom protiv petoligaša Mansfield Towna.

Valja reći da je pobjednički gol zabio urugvajski napadač "redsa" Luis Suarez u 59. minuti, a učinio je to - rukom!

Mansfield Town je u najmanju ruku pružio junački otpor favoriziranom protivniku, a na kraju su ih koštale pogreške suca Andrea Marrinera koji nije vidio spomenuto igranje rukom kod postizanja pobjedničkog gola, kao ni obranu s gol-linije rukom jednog od igrača Liverpoola nakon udarca petom.

Vodstvo Liverpoolu donio je u 7. minuti Daniel Sturridge, napadač nedavno pristigao iz Chelseaja, kojem je ovo bio ujedno i debitantski nastup u dresu novog kluba. Zabio je nakon dodavanja Jonja Shelveyja.

Suarez je na 2-0 povisio nakon solo-akcije, četiri minute po ulasku u igru, nakon što mu je udarac prvo obranio vratar Mansfielda Alan Marriott, da bi on odbijanac ukrotio rukom i ugurao loptu u mrežu.

Konačnih 2-1 postavio je u 79. minuti Matthew Green nakon što se lopta na putu prema golu odbila od Sebastiana Coatesa.

Arsenal i Swansea moraju ponovno



Nogometaši Swanseaja i Arsenala odigrali su 2-2 u 3. kolu FA Cupa na Liberty Stadiumu u Walesu, pa će tako putnika u sljedeću fazu natjecanja odlučivati ponovljena utakmica, ovog puta na Emiratesu.

Sva su četiri gola postignuta u drugom dijelu koje je bilo sjajno, za razliku od pomalo uspavanih prvih 45 minuta.

Poveo je Swansea golom svog najboljeg igrača Michua iz 58. minute. Primio je Španjolac loptu duboko na Arsenalovoj polovici, prebacio svog čuvara Pera Mertesackera i s ruba kaznenog prostora savladao vratara "topnika" Wojciecha Szczesnyja.

Swansea je vodio sve do 81. minute, kada Arsenal dvama golovima u samo tri minute u potpunosti preokreće rezultat. Strijelci su bili Lukas Podolski i Kieran Gibbs, a posebno je lijep bio potonji gol za vodstvo "topnika" 2-1. Zabio ga je Arsenalov lijevi bek iskosa s lijeve strane pod gredu, nakon lijepog duplog pasa s Olivierom Giroudom.

Konačnih 2-2 postavio je u 87. minuti Danny Graham nakon katastrofalne reakcije Arsenalove obrane poslije kornera. Do kraja susreta Arsenal je imao bolje prilike za pobjedu, posebice u 90. minuti, kada je u istom napadu dva puta tukao branič Laurent Koscielny, ali se rezultat nije mijenjao.

FA Cup, 3. kolo:

Swansea - Arsenal 2-2 (Michu 58, Graham 87 / Podolski 81, Gibbs 83)

Mansfield - Liverpool 1-2 (Green 79 / Sturridge 7, Suarez 59)

Bez derbija u ždrijebu 4. kola



U ždrijebu 4. kola FA Cupa izostali su veći derbiji. Favoriti su uglavnom za protivnike dobili klubove iz nižih liga.

Branitelji prošlogodišnjeg naslova, nogometaši Chelseaja, tako će gostovati kod pobjednika ogleda između Southenda i Brentforda, a aktualni engleski prvak Manchester City gostovat će kod pobjednika ogleda između Crystal Palacea i Stokea.

Jedan od zanimljivijih ogleda mogao bi biti onaj između pobjednika susreta West Ham / Manchester United i Fulham / Blackpool.

Pobjednik ponovljenog ogleda Swansea / Arsenal igrat će protiv Brightona, a Tottenham u gostima kod boljeg između Leedsa i Birminghama.

Sve utakmice 4. kola igraju se za vikend 26. i 27. siječnja.

Ždrijeb 4. kola FA Cupa:



Norwich - Luton Town

Oldham - Liverpool

Macclesfield Town - Wigan / Bournemouth

Derby - Blackburn

Hull / Leyton Orient - Barnsley

Middlesbrough - Aldershot

MIllwall - Aston Villa

Leeds / Birmingham - Tottenham

Brighton - Swansea / Arsenal

Crystal Palace / Stoke - Manchester City

West Ham / Manchester United - Fulham / Blackpool

Southend / Brentford - Chelsea

Reading - Sheffield United

Huddersfield Town - Leicester

QPR/West Brom - Sheff Wed/MK Dons

Bolton / Sunderland - Cheltenham / Everton

Linker
02. svibanj 2024 19:13