AFP
NOGOMETNI TRANSFERI

Subašić dobio jaku konkurenciju na golu Monaca, United poludio za Fabregasom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. kolovoz 2013. 12:38

Subašić dobio ozbiljnu prijetnju u ponajboljem argentinskom vrataru

La Gazzetta dello Sport tvrdi kako je argentinski vratar Sergio Romero obavio sve razgovore, te da će u iduća dva dana potpisati ugovor s Monacom, povratnikom u francuski Le Championnat...

Još uvijek 26-godišnji Romero nije službeno potpisao ugovor s Monacom, te time napustio svoj dosadašnji klub Sampdoriju, ali Gazzetta je uvjerena kako su do tog trenutka ostali još "samo detalji". Gazzetta donosi i informaciju kako bi Monaco za ovog vratara mogao platiti odštetu od 3.5 milijuna eura.

Ovaj transfer definitivno će donijeti nemir kod hrvatskog reprezentativnog vratara Danijela Subašića jer će mu u tom slučaju Romero biti žestoka konkurenciija za mjesto među Monacovim vratnicama.

Romero je od 2009. godine skupio 39 utakmica u argentinskoj reprezentaciji, a prije Sampdorije je branio u AZ Alkmaaru.

Inače, recimo da je Subašić odradio utakmicu 1. kola nove sezone u Le Championnatu kada je njegov klub s 2-0 slavio kod Bordeauxa.

United iskušao Barçu i Fabregasa ponudom od 47 milijuna eura

Katalonski sportski dnevnik El Mundo Deportivo objavio je u petak da u Manchester Unitedu očajavaju: njihova potraga, tvrde Katalonci, za playmakerom sasvim se otela kontroli.

U tekstu se navodi da je nogometni klub s Old Trafforda, koji u subotu kao branitelj naslova otvara novu premierligašku sezonu na vrlo teškom gostovanju kod Swansea Cityja, iskušao Barcelonu novom poboljšanom ponudom za Cesca Fabregasa, teškom 46.7 milijuna eura.

Međutim, obezglavljeni se Englezi, kako piše Mundo, ne nadaju da će Barcelona popustiti pa su se okrenuli alternativnim rješenjima.

U ovom trenutku tako razmatraju transfere Mesuta Özila, Kake i Samuela Eto'oa, s tim da je najvjerojatnije da će se zadovoljiti Brazilcem Willianom, koji se nudi na tržištu nakon kolapsa projekta u Mahačkali.

Roma nudi Atleticu 18 milijuna eura za Adriana

Adrian Lopez, 25-godišnji napadač madridskog Atletica i povremeni član španjolske nogometne reprezentacije, nova je meta ambicioznoga talijanskog prvoligaša, AS Rome.

Španjolski sportski dnevnik AS izvještava da su Rimljani Atleticu za otkup ugovora spomenutog napadača, koji ima važeći ugovor do 30. lipnja 2015. godine, ponudili 18 milijuna eura.

Ovih će dana, navodi se također, delegacija rimskog kluba svratiti na pregovore u Madrid.

Adrian je najnoviji predmet zanimanja redizajniranoga rimskog kluba koji je ove sezone trgovao više od bilo kojeg člana Serije A.

Rimljani bi do kraja prijelaznog roka, piše AS, mogli prodati nekoga iz terceta Osvaldo-Pjanić-Lamela, pa bi se za Adriana otvorilo dovoljno manevarskog prostora: u financijskom jednako kao i u igračkom smislu.

Willian na raskrižju Liverpoola, Uniteda, Cityja i Tottenhama

Financijski problemi u ruskom nogometnom ligašu Anžiju dobra su vijest za mnoge jake europske klubove koji bi se mogli, pred kraj ljetnog prijelaznog roka, pojačati s nekom od zvijezda iz tog kluba.

Jedno od atraktivnijih imena je svakako 25-godišnji brazilski nogometaš Willian koji je u siječnju ove godine došao u Anži iz ukrajinskog prvaka Šahtara. Taj je transfer prilično odjeknuo jer je vrijedio čak 40 milijuna eura.

- Lijepo mi izgleda mogućnost da još ovog ljeta odem u neki od najjačih europskih klubova - rekao je ruskim novinarima Willian.

Već je poznato da je Manchester City poslao ponudu ruskom klubu za Williana. Nešto tiše se svakodnevno spominje i interes Tottenhama, a posljednje informacije iz engleskog tiska navode da je Liverpool ozbiljno zagrizao za brazilskog veznjaka, kao i prvak Manchester United koji je u gotovo bjesomučnoj potrazi za pravim veznjakom, pa su u tom kontekstu vrlo često spominjao i hrvatski nogometaš Luka Modrić iz Reala.

Engleski tisak navodi kako bi Willianov transfer mogao dostići cijenu od oko 30 milijuna engleskih funti.

Inače, Anži je najavio kako će godišnji proračun srezati sa 180 na samo 50 milijuna američkih dolara.

Arsenal se okreće Michuu

Prema pisanju pouzdanog španjolskog izvora Cadena Sura, engleski nogometni Premierligaš Arsenal okrenuo se novoj napadačkoj opciji – Michuu.

Nakon što je ostao bez Gonzala Higuaina, koji je iz Reala prešao u Napoli, te je vrlo blizu toga da ostane i bez Luisa Suareza (ostanak u Liverpoolu), Arsenal se okreće drugim napadačkim rješenjima. Novinar Cadene Sur objavio je putem Twittera Arsenalovu namjeru da će kontaktirati velški klub Swansea, te ponuditi nepoznatu svotu novca za otkriće prošle sezone u engleskoj Premierligi.

Španjolac je, pod palicom danskog trenera Michaela Laudrupa, postigao 22 pogotka u Premierligi, te je predvodio momčad do naslova pobjednika Liga kupa.

Ostaje veliko pitanje koliko će Swansea biti zainteresiran za opciju da u sezoni kada ima veća očekivanja od prethodne (deveto mjesto) izgubi svojeg ponajboljeg igrača.

Luiz Gustavo pojačao Wolfsburg

Za njemački je dnevnik Bild sportski direktor Wolfsburga Klaus Allofs potvrdio da se njegov klub pojačao Bayernovim brazilskim defenzivnim veznjakom Luizom Gustavom.

- Radosni smo što nam se priključuje takav nogometaš - kazao je Allofs.

Bild navodi da je 26-godišnji brazilski reprezentativac potpisao petogodišnji ugovor za klub s Volkswagen Arene, te da su Wolfsburžani za njega Bavarcima isplatili između 20 i 22 milijuna eura odštete.

Službeno predstavljanje iznimnog pojačanja u Wolfsburgu su najavili za 13.30 sati.

Gustavo je ovog trenutka prva opcija brazilskog izbornika Luiza Felipea Scolarija za poziciju zadnjeg veznog igrača na predstojećemu Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Kako mu je u Bayernovoj supermomčadi prijetilo neigranje, bivši Hoffenheimov nogometaš ekspresno se opredijelio na odlazak.

Za njega je vrlo zainteresiran bio i londonski Arsenal.

Granero na jednogodišnjoj posudbi u Real Sociedadu

Nogometaš Esteban Granero (26) vratio se u prvi razred španjolskog nogometa, nakon što je u četvrtak potpisao jednogodišnju posudbu s Real Sociedadom.

Bivši igrač Getafea i Real Madrida napustio je, barem do kraja ove sezone, redove engleskog drugoligaša Queens Park Rangersa. Granero je tek na početku prošle sezone stigao na Loftus Road, no s obzirom da ambiciozni plan londonskog kluba nije zaživio, te je QPR ispao u niži rang natjecanja, Granero je morao otići na posudbu, jer klupske financije nisu više na visini iz prošle sezone.

Granero je u prošloj sezoni upisao 28 nastupa u dresu QPR-a, te je bio strijelac jednog pogotka

Linker
22. rujan 2024 08:28