REUTERS
HOĆE LI UOPĆE IGRATI?

SUDBINSKI HRVATSKI PROTIVNIK NA SP-U PRIMA ŠAMAR ZA ŠAMAROM 'On je najgori veznjak svijeta!; Već vidim kako Modrić prolazi kraj njega kao da ga nema!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. lipanj 2018. 11:54

Sigurno se Gernot Rohr, nigerijski izbornik, nadao da će poslije Wembleyja osjećati više optimizma. Iako poraz 1:2 od Engleske nije nikakva katastrofa, iako je Nigerija u nastavku susreta bila konkurentna i opasna, Rohr je Nijemac i teži perfekciji. A njegova reprezentacija, kad se sve zbroji, ipak je bila daleko od idealnoga. Svi su očekivali više, pogotovo navijači, koji su bili dosta strogi prema predstavi svojih ljubimaca na pokrovu čuvenog nogometnog hrama.

- Čeka nas dva tjedna teškog posla, moramo maksimalno iskoristiti vrijeme do prve utakmice. Nemamo vremena za rastresenost, već samo za rad i napredak - kazao je izbornik Rohr nakon utakmice.

I poslije je popis od 25 imena skratio za još dva, riješio sve dvojbe oko 23 igrača koji idu u Rusiju. Otpali su branič Ola Aina i veznjak John Ogu, a na konačnom popisu, osim tri vratara, Rohr će imati osam braniča, šest veznjaka i šest napadača.

Najveći problem veza

A upravo su u veznom redu najveći problemi za Nigeriju, to je, barem, pokazala utakmica na Wembleyju. Oni od kojih se najviše očekivalo, po ocjeni nigerijskih medija najviše su zakazali. Dakle, predvodnici ove momčadi trebali bi biti Joel Obi, John Obi Mikel i Ogenyi Onazi, trojac koji čini stup nigerijske reprezentacije. A njih trojica bili su daleko ispod svoje razine.

- Ovo nije bila kapetanova najbolja utakmica, vidi se da je igranje u Kini ostavilo traga - jedan je od komentara na račun Johna Obija Mikela, međutim, on je još dobro i prošao. Druga dvojica su dobila još negativnije kritike, ali daleko najviše ‘šamara’ dobio je Ogenyi Onazi. Veznjak Trabzonspora i jedna od glavnih Rohrovih uzdanica, po mnogima i ponajbolji igrač u kvalifikacijama, našao se na meti brojnih negativnih komentara i medija i navijača.

- Donosio je loše odluke, puno lopti izgubio, malo ih točno dodao. Njegovo mjesto u udarnoj postavi protiv Hrvatske ovom je partijom ugroženo.

Tako je glasila jedna od medijskih crtica, navijači su bili još ubojitiji, poneki i duhoviti.

- Zahvaljujući Onaziju, opet smo postali engleska kolonija... On je najgori veznjak na svijetu... Zar mu nitko nije rekao da mora dodati igračima u istim dresovima...

Goropadni su navijači, društvene mreže prepune su sličnih rečenica, izdvojili bismo još jednu.

- Već vidim kako Modrić prolazi kraj njega kao da ga nema!

Eto, boje se Nigerijci Hrvatske nakon poraza na Wembleyju, nije im očito najbolje sjeo. Skloni su i oni euforiji i depresiji, više nisu tako optimistični kao što su bili. Iako, sami igrači nisu potonuli.

- Rezultat nije onakav kakav smo očekivali, ali svejedno smo iz te utakmice izvukli neke pouke i sigurno ćemo ispraviti pogreške do utakmice s Hrvatskom - rekao je vratar Francis Uzoho, koji je, po mnogima, na Wembleyju ugrabio ‘jedinicu’ za Svjetsko prvenstvo. Iako je imao nekoliko nesigurnosti, pogotovo kod drugog pogotka Engleza, ipak je uglavnom bio solidan i siguran i sada je glavni favorit za gol-crtu.

Objasnio je Rohr i zašto još uvijek ne očajava.

- Ovo je bila još jedna utakmica u kojoj sam htio vidjeti neke igrače u nekim drugim ulogama, primjerice, Musa je počeo s klupe. Želim imati sve odgovore koje trebam prije početka SP-a - rekao je Rohr.

U utorak s Češkom

I inače Nijemac prijateljske utakmice gleda samo kao pripremne, nije stvarao euforiju ni nakon pobjede nad Argentinom, niti sada potiče tugu nakon poraza od Engleske. Ima još u utorak provjeru protiv Češke u Austriji, premda, Češka je izgubila od Australije 4:0, pitanje je koliko su češki nogometaši uopće motivirani, s obzirom da ne idu na SP.

No, to su Rohrovi upitnici, ono čega je sigurno svjestan jest da najvećih problema ima u veznom redu.

Linker
27. travanj 2024 16:35