REUTERS
DIVOVI NA 'OBIČNOJ UTAKMICI'

SVAKA ČAST AKO USPIJU Dinamo želi dovesti igrača čija cijena na Transfermarktu djeluje kao hladan tuš za hrvatske prilike

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. studeni 2016. 17:14

Iako je sportski direktor Modrih Marijan Vlak najavio da će Dinamo primarno tražiti pojačanja u HNL-u, a tek onda “baciti oko” na inozemstvo, sasvim je jasno da ozbiljan klub kao što je prvak države i član Lige prvaka ništa ne propušta slučaju.

Upravo je Vlak taj koji skautira moguća inozemna pojačanja. Zasad je najviše skautirao po Portugalu. Prije nekoliko dana Vlak je bio na utakmici Boavista - Rio Ave, gledao je desnokrilnog napadača koji može igrati i na lijevoj strani, Iurija Medeirosa (22), Portugalca, igrača Boaviste koji je bio sjajan u portugalskoj reprezentaciji U-21. Zanimljiv je Dinamu, samo što mu je cijena jako visoka, po Transfermarktu iznosi čak 5 milijuna eura.

Iz Portugala smo jučer dobili jedan faksimil s utakmice koju je također promatrao Vlak. Radi se o okršaju Pacos Ferreire i GD Chavesa. Donosimo ga na ovoj stranici samo da bi vam pokazali kako je teško u Portugalu, a i bilo gdje u Europi dovesti pravog igrača, jer veliki “morski psi” gutaju na sve strane.

SN

Dakle, čak i na ogledu koji bi, recimo, na razini HNL-a bio onaj između Cibalije i Splita pojavilo se čak 27 (!?) skauta i predstavnika klubova. Tu su bili predstavnici Porta, Brage, Maritima, Benfice, Guimaraesa, CD Avesa, Espanyola, Mallorce, Leganesa, Osasune, Ovieda, Eibara, Granade, Deportiva, Valencije, Atalante, Montpelliera, Nice, Lensa, Eupena, Fulhama, Manchester Uniteda, Southamptona, PSV Eindhovena, Brightona, Sporting Kansas Cityja. Onaj posljednji klub na listi je - Dinamo.

U liku Vlaka. Kad na tom službenom dokumentu Pacos Ferreire vidite kakvi sve klubovi prate igrače na “običnoj” utakmici, onda vam je jasno kako je teško doći do pravog igrača, do pojačanja za Dinamo. Modri se moraju boriti sa svjetskim velikanima. A zamislite kako je kad igraju mnogo veći klubovi od ova dva spomenuta? Zato se za svaki pogodak iz inozemstva kad se radi o dovođenju novih igrača u plavi klub ljudima iz Dinama mora nakloniti do poda.

Linker
20. travanj 2024 09:31