Foto: Damir Krajac / CROPIX
STRUČNI POGLED

SVATKO IMA NEKU SVOJU DILEMU NAKON DALIĆEVOG POPISA: 'Smatram da je možda Borna Barišić trebao ostati na popisu, on igra ozbiljan nogomet'

Popis 24 igrača za Svjetsko prvenstvo u Rusiji prokomentirali su za SN Ćiro Blažević i Ilija Lončarević...
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 23. svibanj 2018. 10:43

ĆIRO BLAŽEVIĆ Sve je onako kako smo mislili da će na kraju biti

- Nemam nikakvu primjedbu jer dobro znam koliko je vremena Dalić izgubio razmišljajući, odnosno nije izgubio, nego je dobio i zato sam siguran da je pogriješio najmanje moguće. Iznenađenja nema ni za koga, sve je kako smo pretpostavljali da će biti. Ponavljam, imamo kvalitetu, a u Rusiji će ključno biti da svi budu u top formi, da im učinak bude adekvatan njihovoj reputaciji. U tom slučaju ćemo se jako, jako veseliti, u to sam siguran. Dobro je što imamo standardnu atmosferu, pozitivnu, a ona će se na Mundijalu morati fanatično mobilizirati za svaku utakmicu koja nas čeka.

ILIJA LONČAREVIĆ: Možda je Borna Barišić trebao ostati na popisu

- Smatram da je možda Borna Barišić trebao ostati na popisu, jer igra ozbiljan nogomet bez obzira što je u HNL-u. Nezahvalno je sada kazati ako se on odlučuje za igrače koji su vani - Strinića i Pivarića. Ovo drugo je očekivano, nije lako Čopu i Santiniju pokraj ostalih napadača koji su u gro planu čak i po prezentacijama izuzevši Pjacu. Njegove sposobnosti su ogromne, mogao bi biti od velike važnosti. No, kao što sam rekao i za američku avanturu, ne smije se neke igrače na bazi prijateljskih utakmica dizati u nebesa, odnosno bacati u ponor. Još ima do Rusije, nadam se samo da neće doći do neke ozljede. Iznenađenja nije bilo, prethodnici su znali za nagradu voditi mlade igrače, ali ja nisam za to. Njima je nagrada što igraju u svojim klubovima, a na SP moraju ići najbolji igrači.

Linker
02. svibanj 2024 13:30