David Villa
 Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images / Getty Images
NIJE POGRIJEŠIO

SVE JE BILO DOGOVORENO S REALOM, A ONDA JE DOŠLO DO VELIKOG PREOKRETA Kako je jedan od najboljih napadača svijeta sve 'upropastio' prije deset godina

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. travanj 2020. 23:15

Krajem prošle godine, jedan od najboljih napadača svog vremena, David Villa izjavio je kako završava svoju nogometnu karijeru u kojoj je osvojio sve što je mogao.

Villa je svojim sjajnim partijama u dresu Valencije izborio transfer u Barcelonu 2010. godine. Trofeja bi na njegovoj polici zasigurno bilo još i više da se nije dogodila povreda samo godinu dana nakon potpisa za katalonskog diva.

U razgovoru za španjolske medije Villa se prisjetio tog ljeta 2010. kojeg će zauvijek pamtiti. Te je godine postao prvak svijeta s reprezentacijom, a samo nekoliko tjedana kasnije potvrđen je i njegov transfer u Barcelonu. Govorilo se tada kako će potpisati za Real i izgledalo je kako je sve gotovo, ali onda se dogodio preokret.

LOGRONO, SPAIN - SEPTEMBER 06:  David Villa (L) of Spain celebrates with Juan Mata (13), Thiago Alcantara (22) and Andres Iniesta after scoring Spain's 3rd goal during the EURO 2012 Qualifier match between Spain and Liechtenstein at estadio Las Gaunas on September 6, 2011 in Logrono, Spain.  (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
Denis Doyle/Getty Images

- Imao sam dosta ponuda iz Španjolske i Engleske, a ja sam govorio kako ću poštovati Valenciju i poslušati ono što oni žele. Stigla je ta ponuda Real Madrida i klubovi su se dogovorili, ali meni nije to bilo privlačno. Zatim se javila i Barcelona s konkretnijom ponudom koja je i meni odgovarala, a u klubu više nisu dvojili.

Svima je jasno kako Villa nije pogriješio u odabriu. Već u prvoj sezoni osvojio je trostruku krnu, a za Katalonce je ukupno odigrao 119 utakmica i postigao 48 pogodaka.

Linker
25. travanj 2024 07:07