Action Images via Reuters/Tony O'Brien
NOVI SUPERSTAR U ITALIJI?

SVE SE GLASNIJE GOVORI O POTENCIJALNOM POSLU GODINE KOJI NA PAPIRU IZGLEDA SJAJNO Juventus je zamislio, evo kako planira sprovesti transfer-poslasticu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. travanj 2020. 17:06

Nekim nogometnim klubovima, posebice onim najjačima u Europi neće smetati korona-kriza, barem kada je u pitanju razmišljanje o transferima. Oni najbolji igrači bit će na cijeni i dalje. Ona možda hoće biti nešto niža, ali za takve će se isplatiti odriješiti kesa, narodski rečeno.

Juventus radi na transferu Harryja Kanea. Nedosanjana želja mnogih, posebice madridskog Reala i Manchester Uniteda mogla bi se tako nakon godina u Tottenhamu preseliti na Apenine. Talijanski mediji već neko vrijeme pišu o ovoj mogućnosti, no do sad se o tome uglavnom raspravljalo mimo javnosti, odnosno etikete nečeg iole službenijeg.

Jedna od teorija po kojima je Kaneov dolazak na Allianzov stadion u Torino moguć već ovog ljeta je ta da se Gonzalo Higuain više neće ni vraćati u klub nakon što je zbog pandemije koronavirusa otišao u Argentinu. Argentinskom napadaču majka boluje od raka, a u slučaju neposluha, Juventus bi ga mogao kazniti čak i jednostranim raskidom ugovora.

Dogodi li se takav scenarij, Juventus ga ne bi morao plaćati u zadnjoj godini ugovora koji mu ističe u ljeto 2021. godine, pa bi na taj način uštedio 27 milijuna eura. Iako će za Kanea morati dati mnogostruko više, opet je bolje imati 27 milijuna u džepu nego izvan džepa...

Nakon što je zabio 17 golova u 25 utakmica za Spurse, engleski reprezentativac se ozljedio i ne bi mogao konkurirati za završnicu sezone da se igralo u normalnom rasporedu. Ovako je i on dobio vremena za oporavak, što će njegovim potencijalnim kupcima biti od ruke.

Linker
02. svibanj 2024 01:22