England's Jermain Defoe (L) challenges Croatia's Josip Simunic during their World Cup 2010 qualifying soccer match at Wembley Stadium in London September 9, 2009. REUTERS/ Toby Melville (BRITAIN SPORT SOCCER)
 Reuters
PRIJATELJSKI OGLEDI

Svestrani Joe Šimunić zabio dva pogotka Sunderlandu, Nikica Jelavić sredio Sturm

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 08. kolovoz 2010. 20:07

Hoffenheimov hrvatski branič Josip Šimunić postigao je dva gola u 3-1 pobjedi svoje momčadi protiv Sunderlanda. Prijateljski ogled Bundesligaš je protiv Premierligaša odigrao na svojoj Rhein-Neckar Areni...

Startao je Šimunić od prve minute, priliku je na klupi čekao Boris Vukčević (zaigrao u nastavku), dok su bosansko-hercegovački reprezentativci Ibišević i Salihović krenuli u utakmicu od samoga starta.

Dobar start domaćina donio je ploda već u sedmoj minuti utakmice kada je loptu ubačenu iz kuta glavom iza gostujućeg golmana Mignoleta zabio Šimunić. Hrvatski reprezentativac bio je najzaslužniji i za povećanje vodstva u 29. minuti susreta. Zabio je, iz mogućeg zaleđa, s nekih osam metara. Šimunić je igrao do 70. minute kada je zamijenjen u višestrukoj promjeni igrača. Igru je tada napustio i Salihović.

Svoju su azijsku turneju s uspjehom nastavili nogometaši Barcelone. U susretu igranom na pekinškom Ptičjem gnijezdu igrači Josepa Guardiole svladali su Guoan 3-0.

Na travnjak na kojemu je prije dvije godine vodio Argentinu do olimpijskoga zlata istrčao je i Lionel Messi, no za razliku od susreta protiv All-Star momčadi južnokrejske lige, kada mu je za dva gola bilo dostatno igrati 17 minuta, ovaj se puta nije upisao na listu strijelaca. Ispriječile su mu se stativa i vratnica. Učinili su to protiv aktualnih kineskih prvaka Roberto (10.), Nolito (13.) i Ibrahimović (89.).

Prijateljske utakmice:

Hoffenheim - Sunderland 3-1 (Šimunić 7, 29, Tagoe 68 / Henderson 66)

Guoan - Barcelona 0-3 (Roberto10, Nolito 13, Ibrahimović 89)

Jelavić strijelac u pobjedi Sturma

Drugu su pobjedu u četvrtom kolu austrijskog prvenstva ostvarili nogometaši bečkog Rapida savladavši na gostovanju u Grazu Sturm 2-0. Strijelci za goste bili su Jürgen Patocka u 39. i Nikica Jelavić u 81. minuti. Hrvatski je reprezentativac zapečatio sudbinu domaćih pogodivši na asistenciju Dobera u situaciji kad su gosti igrali s igračem manje na terenu. U 71. im je minuti isključen branič Sonnleitner.

Jelaviću je ovo drugi ovosezonski prvenstveni pogodak, te ukupno šesti u osmome ovosezonskom nastupu. Pred navijačima Rapida iza gola proslavio ga je burno. Svukao je majicu, pritom se čak i nezgodno okliznuo zamalo se ozlijedivši, da bi na kraju od suca bio nagrađen žutim kartonom. Moguće je ovo bila njegova posljednja utakmica u dresu bečkog kluba, s obzirom na činjenicu da je moguć njegov prelazak u Glasgow Rangerse.

U dresu domaće momčadi hrvatski je reprezentativac Gordon Schildenfeld odigrao svih 90minuta, kao i bivši BiH-reprezentativac Samir Muratović.

Austrijska Bundesliga, 4. kolo:

Sturm Graz – Rapid Beč 0-2 (Patocka 39, Jelavić 81)

Austria Beč – Ried (Kasnije)

Redoslijed: 1. Wacker Innsbruck 7 (-1), 2. Magna Wiener Neustadt 7, 3. Sturm Graz 7, 4. Austria Beč 7 (-1), ... 7. Rapid 6...





Linker
04. svibanj 2024 01:22