Goran Mehkek / Cropix
DOMAGOJ VIDA

'Svi smo htjeli, ali glave su nam bile problem. Nisu bile hladne i koncentrirane'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. rujan 2011. 11:10

Jučer su skupa ručali Ivan Kelava, Mateo Kovačić i Domagoj Vida. Ovaj posljednji bio je najbolji igrača Dinama na Gerlandu.

- Radije bih da sam bio lošiji, a da smo mi izborili bolji rezultat - kazao nam je Vida u uvodu.

Vrlo brzo je detektirao razlog Dinamova poraza. Dok su mnogi nogometaši Plavih tražili ispriku za poraz u dva naivno primljena pogotka nakon evidentnih grešaka, Vida je progovorio o nečem drugom. I čini nam se da je dotaknuo pravu istinu.

- Nismo bili dovoljno odlučni. Točnije, nismo bili dovoljno odlučni prema naprijed. Zato nismo mogli doći do boljeg rezultata.

Onda je momak koji igra u briljantnoj formi dodao još nešto vrlo zanimljivo, o čemu također nisu govorili ostali modri nogometaši.

- Protiv Reala, bez obzira na poraz, odigrali smo jako dobru utakmicu, bili smo čvrsti, žestoki, agresivni. Onda smo pomislili da je Lyon slabiji od Reala, te da bismo ga mogli pobijediti. Vjerujte, one naše najave o pobjedi prije utakmice nisu bile frazetine, svlačionica je stvarno tako mislila. To nas je sputalo, nismo igrali s onom silinom s kojom smo igrali protiv Reala, a tako se u Ligi prvaka ne mogu osvajati bodovi.

Vida je zaključio:

- Mi smo se svi na Gerlandu potrošili, ali ta energija bila je utrošena u krivo područje. Svi smo htjeli, trudili se, ali glave su nam bile problem, najveći problem. Nisu bile hladne i koncentrirane. Kad je tako, na ovoj razini natjecanja odmah utonete u poraz. Uostalom, vidjeli ste kako smo izgledali u prvom poluvremenu.

Linker
23. rujan 2024 18:33