ZELJKO HAJDINJAK Cropix
HIT HNL-A

‘Svi smo se smijali kada je on rekao da ćemo se boriti za Europu, a sada je to realnost! Nemamo se čega sramiti‘

Pogotkom i asistencijom gurnuo je Osijek u ponor poraza i rasplamsao optimizam u baroknom gradu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. listopad 2022. 10:00

Nogometaši Varaždina nanijeli su težak poraz Osijeku i još jednom razveselili svoje vjerne navijače.

- Osjećaj je predivan, baš smo proslavili kako treba. Velika je to pobjeda za nas, Osijek je bio u velikom naletu, imali su sjajan niz i igrali su super, ali mi smo ih stvarno razbili. Rekao bih da smo ih zasluženo pobijedili, i presretni smo zbog toga - rekao je ofenzivac Varaždina Ivan Posavec, koji je s golom i asistencijom briljirao protiv Osječana.

Je li to bila najbolja utakmica Varaždina ove sezone?

- Mislim da je. Iako nam se dogodio taj prvi gol iz prekida koji nas baš muče, nakon toga smo se stabilizirali. Sve je funkcioniralo u subotu, i kombinatorika, i realizacija, tako da bih se usudio reći da je to bila naša najbolja partija.

Ušao u niz

Osijek je bio u odličnom nizu, ali kao da ga je iznenadio hrabar i agresivan pristup Varaždina?

- Vjerojatno i jest, ali mislim da su oni trebali znati da smo mi takva momčad, jer smo u svakoj utakmici dosad pokazali da volimo igrati visoki presing i nadigravati se s protivnicima. Postavili smo se kao i uvijek, i isplatilo se.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Pokazali ste i mentalnu čvrstoću nakon što ste primili prvi pogodak?

- Igrali smo na domaćem terenu, i morali smo se vratiti što prije. Publika je bila iza nas, i zapravo smo se vratili i brže nego što smo očekivali. Čak smo u prvom poluvremenu već riješili utakmicu.

U tom velikom preokretu vi ste s pogotkom i asistencijom imali ključnu ulogu?

- Nakon Kupa u kojem sam zabio prvi put ove sezone, u subotu sam nakon duljeg vremena opet krenuo u prvih 11 zbog svakakvih problema koje sam imao. Sretan sam, ušao sam u niz i nadam se da ću nastaviti tako.

Najljepši trenutak utakmice bio je treći pogodak. No, nakon utakmice u službenom zapisniku Teklićeva majstorija upisana je kao autogol Osijekovog vratara Ivušića...

- Baš smo se šalili kad smo na rezultatima vidjeli da piše autogol... Ma što reći, Tekla je stvarno majstor, najbolji vezni igrač lige trenutno. Bio taj pogodak pripisan njemu ili ne, jasno je da je to njegova zasluga, gol je bio stvarno izvanserijski.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Ni u nastavku niste odustali od napadačke igre, pogodili ste gredu i zabili i četvrti gol?

- Osijek se malo više otvorio, morali su ganjati dva gola zaostatka, pa se i nama otvarao prostor za polukontre i kontre. Imali smo još par prilika, dogodila se i ta greda, šteta, Ivušić je obranio. No, u završnici smo riješili utakmicu golom Domjanića, i zbog njega mi je drago jer je mlad i talentiran dečko, jako dobro trenira. Evo, i njemu se vratilo.

Kovačevićeve zasluge

Kakva je uloga trenera Marija Kovačevića u cijeloj priči?

- Koliko je ovo naš rezultat, toliko je i njegov. Kad je takav rezultat, trener mora imati zasluge. Svi se super osjećamo pod njegovim vodstvom. Za utakmicu s Osijekom smo čak promijenili sustav u 3-5-2 i to se pokazalo kao pun pogodak, potpuno smo ih nadigrali. To je bila njegova ideja, mi smo tu bili da je sprovedemo u djelo, i ispalo je super.

Predviđali su vam borbu za opstanak uoči prvenstva, no vi sad možete razmišljati i o Europi?

- Sjećamo se izjave našeg bivšeg igrača Mateja Senića kad smo se vratili u prvu ligu, on je kazao da ćemo se boriti za Europu. Svima nam je to bilo smiješno u tom trenutku, ali sad to čak postaje i realnost. Mislim da se s ovakvim kadrom i ovakvom igrom nemamo čega sramiti, smatram da se doista možemo boriti za europski plasman. Naravno, još nismo na polovici prvenstva i prerano je za prognoze, ali mislim da stvarno imamo potencijal da bismo to čak mogli ispuniti - poručio je Ivan Posavec.

Linker
19. svibanj 2024 07:23