Nikola Wolf / Podravski list / Cropix
SLAVEN - HAJDUK 1-1

Svi zadovoljni, Krstičević hvali: Imamo potencijala, na pravom smo putu!

Hajduk je remijem u Koprivnici vjerojatno osigurao drugo mjesto, iako su Bijeli mogli i do puno plijena. Naime, Hajduk je pogotkom Lendrića vodio sve do 80. minute
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2012. 14:27

Mišo Krstičević prvi put je vodio Hajduk na gostovanju u Koprivnici, gdje su Bijeli tradicionalno imali problema s borbenim i motiviranim domaćinom. Gosti su istrčali bez dvojice ponajboljih igrača Anasa i Andrića, pa su priliku dobile mlade nade.

Nakon početnog ispitivanja snaga u 8. minuti pogreška gostujućeg vratara Blaževića, koji je slabo ispucao loptu, samo do Šabana, ali Slavenov napadač nije iz prve tukao prema golu i propao je pokušaj iznenađenja.

Prodorni Mujanović u 10. minuti je s desne strane povratnom loptom uposlio Šabana koji se našao u velikoj prilici, no njegov je pokušaj gostujuća obrana spriječila izbacivši loptu u korner. Kad je Lima u 18. minuti prekršajem zaustavio Mujanovića koji se nalazio u obećavajućoj situaciji, dio publike tražio je i drugi žuti za portugalskog braniča, ali je sudac Vučkov ostao nijem.

Do najbolje šanse Belupo je došao u 29. minuti. Vugrinec je izborio slobodan udarac na lijevom rubu kaznenog prostora Hajduka te ga je sam i izveo. Bio je to majstorski udarac, prebacio je zid i odlično gađao donji desni kut, ali je još bolje reagirao Blažević i sjajnom obranom sačuvao mrežu.

Igrala se 34. minuta, kad se sam na 25 metara od Rodićevih vratiju našao Andrijašević. Uputio je mladi Hajdukov veznjak dobar udarac, Slavenov vratar je već bio svladan, ali se lopta odbila od desne vratnice i završila u Rodićevu naručju. Ta situacija ohrabrila je gostujuće igrače koji su preuzeli inicijativu i još jednom zaprijetili u 37. minuti preko svog kapetana Vukušića, čiji je snažan udarac s ruba kaznenog prostora Rodić odbio u korner.

Krajem prvog dijela ozlijedio se Vuković kojeg je u nastavku zamijenio Lendrić, što se malo kasnije pokazalo dobitnim Krstičevićevim potezom.

0:1 Lendrić (57)

U 56. minuti u Koprivnici je počela padati kiša koja je kao da je donijela sreću Bijelima. Akciju za vodstvo počeo je Vukušić na desnom rubu domaćega kaznenog prostora i dobro uposlio Andrijaševića, koji šalje povratnu loptu za Ivana Lendrića, a on s pet metara šalje loptu pod gredu i pogađa za 0:1.

Nakon pogotka Hajduk više nije imao izglednih prilika, a Slaven je sve više pritiskao i približavao se Blaževićevim vratima. U 70. minuti Brezovec je ubacio s lijeve strane, a Vugrinec je loptu glavom poslao malo pokraj vratiju. U 80. dobro tuče Bubnjić iz slobodnog udarca, Blažević je morao odbiti loptu.

1:1 Brezovec (80)

Snažan pritisak domaćih ipak je rezultirao izjednačenjem. U 80. minuti jedna se lopta odbila do Josipa Brezovca, koji je sa 17 metara snažnim i preciznim udarcem šalje u donji desni kut nemoćnog vratara Blaževića.

Do kraja su prilike imali Jakšinić i Glavica, no nisu bili precizni. Na kraju s obzirom na prikazano podjelom bodova obje momčadi mogu biti zadovoljne.

Mišo Krstičević: Na pravom smo putu!

Trener Hajduka, svoje je dojmove sažeo brzim riječima:

- U tvrdoj, agresivnoj igri željeli smo doći do sva tri boda, mislim da smo se potrudili da maksimalno korektno prezentiramo Hajduka u pravom svjetlu. Falilo nam je igrača da budemo bolji, šteta što smo gol primili pri samom kraju.

Roy Ferenčina, trener Slaven Belupa, potvrdio je:

- Po meni remi je najpravedniji ishod utakmice, Hajduk je u momentima bio bolji, mi smo parirali koliko smo mogli i sreća da smo se vratili. Kažu u Hajduku da su bili oslabljeni, ali i mi smo. I još više. Nama Maras, Poljak, Kokalović, Vručina i Bušić fale više nego Hajduku Anas Sharbini i Andrić! Zato sam jako zadovoljan bodom, a već sam mislio da smo izgubljeni...

Koliko vama fale Anas i Andrić, pitalo se Krstičevića?

- Oni su naši najbolji igrači, to sve govori. Ali, zadovoljan sam ostatkom momčadi, mojim momcima kako su odigrali tešku utakmicu bez njih. Znate, točno je to, Anas i Srđan daju ton, tehnički i taktički. Mi smo morali bez njih i proba je uspjela!

Potom je Krstičević otvorio karte kako Hajduk tek treba napraviti iskorak u pomlađivanju:

- Imamo sjajan potencijal u kategorijama juniora i kadeta, a ima i igrača koji su do jučer igrali drugu ligu. Samo da se okrenemo tom potencijalu iz našeg podmlatka i regije, to je naš put.

Situacija u prvoj ligi, činjenica eliminacije Varaždina, bila je pitanje za kraj. Ovdje u neposrednoj blizini Koprivnice ugasio se Varaždin, žali se za njim i kako na to gledaju treneri Hajduka i Slavena, zanimalo je reportere.

Krstičević je rekao:

- Sigurno da mi je žao Varteksa, tj. Varaždina, oni su jedni od osnivača naše lige... Ali, ne bih ništa drugo komentirao, jer ja sam trener koji mora podizati mlade, to mi je preokupacija, a sve ostale stvari neka drugi komentiraju – rekao je Krstičević i potom primao čestitke za više nego solidnu partiju "bijelih". ( Slobodna Dalmacija)

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 1-1 (Brezovec 80 / Lendrić 57)

Utakmica je završena!

83. minuta - Jakšinić je pucao iz velike daljine i zamalo pogodio.

80. minuta - Hajdukova obrana ipak je popustila! U 16-ercu Bijelih stvorila se velika gužva, hajdukovci nikako nisu uspjeli izbaciti loptu, na kraju je iz svega profitirao Brezovec, koji je iz voleja s 16 metara rasparao mrežu gostiju!

80.minuta - Bunjić je iz slobodnog udarca tukao ispod živog zida, ali obranio je Blažević.

77. minuta - Slaven je s više igrača počeo napadati, ali na drugoj strani otvara se prostor za kontre.

71. minuta - Brezovec je ubacio svijeću ispred gola Hajduka, ali nitko to nije uspio skrenuti u gol.

63. minuta - Hajduk je ponovno izigrao domaću obranu, ali ovaj put je Rodić bio brži od Lendrića.

57. minuta - Hajduk vodi u Koprivnici. Vukušić je s desne strane nabacio na drugu stativu, gdje je loptu dočekao Andrijašević i lagano spustio za Lendrića. Mladi napadač nije puno oklijevao, svom snagom zakucao je loptu pod gredu!

55. minuta - Moglo je biti opasno ispred Hajdukova gola. Mujanović je s desne strane tražio Šabana u 16-ercu, ali upućena lopta bila je preblizu Blaževića.

Nekoliko sekundi prije kraja poluvremena ozlijedio se Ivan Vuković. Prema izrazu lica Crnogorac se izgleda teže ozlijedio, i od prve minute drugog poluvremena na teren će Lendrić.

40. minuta - Hajduk igra sve bolje. Sada je James pronašao usamljenog Vukušića, koji je glavom promašio cijelu loptu.

39. minuta - Četiri igrača Slavena pokušala su uzeti loptu Vukušiću, na kraju je gol domaćih spasio vratar Rodić.

34. minuta - Stativa spašava Slaven! Caktaš je lijepo pronašao Andrijaševića, koji je s 20 metara sjajno pucao, ali Rodića je spasila vratnica.

30. minuta - Najveća prilika utakmice! Vugrinec je iz slobodnog udarca s 18 metara prebacio živi zid, ali Blažević je sjajno zaustavio loptu na samoj liniji gola.

26. minuta - Vuković je pokušao ubaciti s lijeve strane, a lopta se od Grgića zamalo odbila u mrežu.

22. minuta - Već dva braniča Hajduka imaju žute kartone. Nakon Lime, opomenut je i Milović.

20. minuta - Slaven je pritisnuo Bijele, ali još nema udarca na gol Blaževića.

18. minuta - Lima je srušio Mujanovića, publika i Ferenčina traže žuti karton za Portugalca, koji bi mu bio drugi isključujući. Međutim, Vučkov je dosudio samo prekršaj.

13. minuta - Hajduk je imao dobru šansu za kontru, ali na kraju je sve završilo dalekometnim pokušajem Radoševića, koji je otišao visoko preko gola.

10. minuta - Dobra prilika za Slaven. Mujanović je poput brzog vlaka projurio pokraj Neretljaka i u srcu 16-erca pronašao Šabana. Slavenova devetka bila je u idealnoj situaciji, no njegove pokušaje blokirali su braniči Hajduka (James i Milović).

3. minuta - Filip Ozobić je pucao s 25 metara, ali lopta je otišla visoko preko gola.

Utakmica je počela!

SLAVEN BELUPO: Rodić, Purić, Gregurina (od 68. Čanađija), Bubnjić, Pilipović, Grgić, Brezovec, Mujanović, Vugrinec, Glavica, Šaban (od 76. Jakšinić);

HAJDUK: Blažević, James, Milović, Neretljak, Lima, Radošević, Andrijašević (od 79. Kukoč), Ozobić (od 68. Obšivač), Caktaš, Vuković (od 46. Lendrić), Vukušić.

Linker
19. svibanj 2024 13:35