CROPIX
SAD POČINJE ONO PRAVO

SVI ŽELE VIDJETI VATRENE! NA POSEBNOJ VEČERI SE POJAVILE ČAK DVIJE TORTE, NI LOVREN VIŠE NIJE TUŽAN Zlatko Dalić pucao od ponosa i dijelio komplimente

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. lipanj 2018. 14:20

Pljesak, čestitke i slavlje. U hotelu Lone Vatreni su u četvrtak imali specijalnu večeru zaslađenu sa čak dvije torte: šestu godinu zaredom tako u taboru nacionalne vrste dočekuju osvajača Lige prvaka. Luka Modrić i Mateo Kovačić razrezali su tortu s logom Lige prvaka, ali nije zaboravljen ni Šime Vrsaljko, za njega je napravljena s logom Europske lige. Čiji je pehar podigao u Lyonu. Ni Dejan Lovren nije bio tužan. Razočaranje zbog propuštene šanse je veliko, ali Lovren je napravio najbolji rezultat karijere na koji je s pravom ponosan. Dalić je podijelio komplimente svoj trojici.

Zatvorena vrata

Na zidovima i brdu pokraj igrališta NK Rovinj nikad veća gužva. Narod se nije prestao slijevati, staro i mlado.

- Hoće li nas pustiti unutra? Djeca se žele fotografirati s igračima - ispitivali su novinare. Nisu. Zašto?

Već u 18 sati Mateo Kovačić i Dejan Lovren istrčali su na travnjak, primili čestitke kolega. No, pravi pljesak pripao je Ivanu Perišiću. Običaj mu je da zadnji izađe iz svlačionice, ovaj put pojavio se kad je ekipa radila već četiri minute. Suigrači su ga nagradili gromkim pljeskom što im se pridružio. Ironično?

U tom času Luke Modrića još nije bilo. Trebao je sletjeti u 16.25 u zračnu luku u Trstu, kasnio je petnaestak minuta, vozač ga je čekao, krenuli su u 16.50 da bi u 18.21 Peugeot karlovačkih registracija prošao kroz vrata stadiona u Rovinju. Okupljena masa htjela ga je pozdraviti, no nije se zaustavljao, ekspresno se presvukao i priključio kolegama. Svjetsko prvenstvo je pred vratima, odmora nema, Zadar će vidjeti neki drugi put...

Budući da je bilo planirano da će se trojac iz Kijeva upravo u četvrtak poslijepodne pojaviti u reprezentaciji i na treningu, da su ljudi to znali, mnogima nije bilo teško potegnuti u nadi da će ih moći pozdraviti. Međutim, nogometaši su trenirali iza zatvorenih vrata.

Javnog dočeka nije bilo. I zbog tih Rovinjana, i turista, pogotovo djece, i zbog podizanja atmosfere uoči Rusije, i zbog opće klime oko nacionalne vrste bila bi mudra odluka da je publika mogla doći kraj terena, da se napravilo ozračje koje može biti samo poticajno.

Vatreni su sada kompletni. Izbornik Zlatko Dalić ima 24 igrača, ostalo mu je jednog odabrati koji će otpasti. Najavio je da će već u nedjelju s Brazilom i sudionici finala Lige prvaka biti na travnjaku. I njima će biti zanimljivo odmjeriti snage s tako renomiranim protivnikom.

Zato za slavlje ili tuge iz Kijeva više nema vremena. Okreće se posve novi list, za nas svakako i važniji...

Linker
19. svibanj 2024 02:40