VRBANOVIĆ OTKRIO

'Svih 18 namještenih utakmica je iz slučaja Offside, to je za nas završena priča'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. veljača 2013. 21:01

Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a, u Londonu je prokomentirao aferu namještanja utakmica, koja je potresla svijet.

- Te utakmice koje se tiču Hrvatske su iz slučaja Offside, to je završena priča. Dakle, za Hrvatsku tu nema ništa novo - kazao je Vrbanović.

Vrbanović je rekao ponešto i o platformi koja traži griješnike.

- Glavni tajnik Uefe Infantino kazao da je prema njegovim saznanjima bitno smanjen broj sumnjivih utakmica u Europi, dok je u eskalaciji broj takvih u Aziji, Južnoj Americi, čak i Africi. Iskazana je potpuna potpora policijskih organima u raščišćavanju afere i najavljene rigorozne sankcije prema apsolutno svim ljudima umiješanim u to. Fascitantan je i podatak da su istražitelji utvrdili kako je u jednom tjednu u svijetu namješteno 140 utakmica. To su manipulacije od bilijun eura! Već i po tome vidite koliko je to drukčije nego u Hrvatskoj gdje su uhvaćeni igrači gladni kruha.

Na kraju je istaknuo:

- Policija nam nikad neće otkriti kako je došla do podataka, pa zato i ne znamo tko je točno pokrenuo akciju Offside. Najgore je što će gledatelji sada početi u sve sumnjati, to je potencijalno velika opasnost za nogometu igru.

Linker
17. svibanj 2024 07:00